Appels plukken (zelfpluk vlakbij Leiden)

Appels plukken (zelfpluk vlakbij Leiden)
september 23, 2014 Nanne

fotoZijn jullie ook zo dol op een zonnige herfst? Ik vind het zonlicht altijd zo mooi, de warme kleuren van de bladeren en alle spinnenwebben die je ineens ziet glinsteren.

De boomgaard in

Bij goed weer ga ik er graag op uit met mijn dochter Meis van 3 jaar. Vorige week hebben we appels geplukt bij De Olmenhorst in Lisserbroek, vlakbij Leiden. Dat was een groot succes! De Olmenhorst is een groot biologisch fruitteeltbedrijf met zo’n 40.000 appelbomen en 10.000 perenbomen. Onvoorstelbaar groot dus, maar als je daar gaat plukken voelt het heel knus en gezellig. Een klein deel van de boomgaard is opengesteld voor de zelfpluk. Het wisselt per week waar je kunt plukken, het ene appelsoort is eerder rijp dan het andere.

Zelfpluk

Toen wij gingen plukken was de boomgaard met Santana appels open. Op de website had ik al gezien dat het tijdens de zelfplukperiode erg druk kan zijn in het weekend. Daarom gingen wij op woensdagmiddag. Meis en ik hebben lekker tussen de bomen door gebanjerd en hier en daar een appel geplukt. Voor Meis was dit echt een avontuur: op zoek daar de mooiste appel, voorzichtig lostrekken (dat lukte de ene keer beter dan de andere keer 😉 ) en dan weer -voorzichtig- in ons pluktasje leggen. Tussen de bomen vond Meis mooie stokken, die ook natuurlijk allemaal in de tas moesten. Aan het einde konden we de geplukte appels afrekenen voor 1.95 euro per kilo. Een goede prijs voor versgeplukte biologische appels!

Meer dan appels alleen

foto-3😉
Na het plukken gingen we naar de landgoedwinkel (daar kun je oa fruit kopen uit de andere boomgaarden) en naar de grote speeltuin.

Kortom, de zelfpluk bij De Olmenhorst is een aanrader! Tot en met 26 oktober kun je appels en peren plukken. Ze organiseren ook diverse activiteiten voor kinderen. Kijk op hun website voor meer informatie.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*