Mama pakezel? 5 fantastische voordelen van de fietskar

Mama pakezel? 5 fantastische voordelen van de fietskar
november 1, 2018 sharon
In eropuit

Lekker standaard: ’s ochtends vroeg rijdt mijn man met auto naar werk en rond etenstijd komt hij weer thuis. Ik doe alles op de fiets of lopend, en dat gaat prima. Met 3 kinderen soms wel een beetje puzzelen, of gedoe, maar we komen er altijd uit. Wel zocht ik een wat fijnere oplossing voor dit mamaleven. Met al die kinderen en rugzakken en werkjes en boodschappen voel ik me soms een behoorlijke pakezel. Mijn grote redder in deze nood: onze Thule lite fietskar.

En het is nog zoveel beter geworden dan ik dacht! πŸ™‚ Hij is heel simpel om te bouwen als wandelwagen, zodat ik gemakkelijk meerdere keren kwijt kan, plus boodschappen πŸ™‚ Je kunt door elke supermarkt heen, wel bij de kassa bij de servicebalie in sommigen. Maar, het kan altijd.

  1. Van en naar school. We hoeven niet bijzonder ver te fietsen (2 km enkele reis), maar voor dit fietsdorp is het veel. Het is gewoon nog iets te ver voor mijn 4-jarige. Maar met al die rugzakken en twee kinderen op de fiets vond ik het nogal een bepak en bezakt idee. Nu doen we alles in de fietskar, plus de kleuter en soms de dreumes.
  2. Lekker droog en beschermd. Wat we ook doen, hoe nat ik ook word (ik weet, daar bestaan ook uitvindingen voor, zoals een regenjas, dat komt nog.. πŸ˜‰ ) mijn kinderen kunnen droog en beschermd op school komen. Net wat lekkerder uit de wind, net wat warmer, en zeker droog.
  3. Fietstochten. Heerlijke herfsttochten op de fiets, ik houd ervan. Liefst iets verder dan mijn kinderen fijn vinden om te fietsen, dus dan gaan ze lekker in de kar en achterop. Picknick past ook nog in de kar, of een boodschap van de boerderijwinkel. Kinderen vinden het heerlijk, beetje keutelen in die kar, beetje kijken, en leuke dingen doen. Ik fiets lekker door, goed voor mijn conditie en fitheid πŸ˜‰
  4. Wandeltocht. Onze fietskar heeft plek voor twee kindjes, maar met een beetje passen en meten passen er ook drie in. Als ik het gebruik achter de fiets, is dat natuurlijk geen optie. Bij het wandelen kan het wel. Laatst gingen we naar Kinderdijk en hadden we de picknick in de kar gedaan, plus de kinderen. Ze vonden het een beetje saai, dus dat was een prima oplossing. Konden we er allemaal van genieten. Mijn kinderen krijgen meer dan voldoende beweging, dus als dit de beste uitkomst is voor ons allemaal, dan doen we dat dus ook zeker.
  5. Boodschappen/zieke kindjes. Al meerdere keren moet ik of naar een heel aantal winkels in recordtijd tijdens spitsuur. Ik zie daar tegenop, want ik vind het dan gedoe. Ik probeer het altijd te plannen zodat ik dat niet hoef te doen, maar soms ontkom ik er niet aan. Sinds de fietskar stop ik ze lekker daar in, en kan ik even snel naar alle winkels rijden. Mijn dochter (7) loopt dan wel graag, en duwt ook. Ideaal πŸ˜‰ Ook een fijne oplossing als je een boodschap moet halen met een zieke kleuter πŸ™‚

Officieel kun je er dus ook mee hardlopen en skiΓ«n, maar dat heb ik nog niet gedaan πŸ˜‰

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*