Kraamcadeau: een grote pan spaghettisaus met gehaktballen

Kraamcadeau: een grote pan spaghettisaus met gehaktballen
juli 11, 2018 sharon
In community

Het beste kraamcadeau dat je je kunt wensen (naar mijn idee): eten. Iemand die gewoon een verse maaltijd voor je maakt, waar je nog 3 porties van kunt invriezen. En dan gewoon de hele tijd dat eten. En dan zouden 5 mensen dat moeten doen voor elke kraamvrouw, elk een ander recept. Je begrijpt het al, ik ga meer recepten delen komende tijd.

Mijn schoonzusje was bevallen en ik heb deze voor haar gemaakt. Een goede pan spaghettisaus met gehaktballen. Ik heb ook de lekkerste pasta voor mijn neefje toegevoegd: witte pasta zonder iets erop 🙂 Kunnen ze zelf uitzoeken hoe hij dat eet, ha! Een fijne verse, kindvriendelijke maaltijd zonder zorgen.

Dit heb je nodig (voor een grote pan met heel veel porties):

  • 8 saucijzen (ik nam varken)
  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 gram fijngeraspte Parmezaan (die bijna poeder variant)
  • 2 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml rode wijn
  • 4 pakken passata of 4 blikjes tomatenblokjes a 400 gram
  • verse basilicum, grof gehakt

Dit koop je erbij

  • spaghetti
  • rucola of sla
  • geraspte kaas

Zo maak je het

  1. Haal de velletjes van de saucijzen en doe al het vlees in 1 grote kom. Meng met de ui, Parmezaan, eieren en paneermeel. Voeg beetje zout en peper toe.
  2. Rol kleine gehaktballetjes. Dit duurt best lang. Vraag hulp of doe ’t ’s avonds tijdens een serie ofzo.
  3. Verhit de olie in een ruime pan en bak de gehaktballetjes goudbruin. Doe het in delen indien nodig, anders gaan ze kapot (zullen nog steeds heel lekker zijn).
  4. Voeg de knoflook toe. En vervolgens de wijn en tomatenblokjes of passata.
  5. Voeg de basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en laat afkoelen.
  7. Sluit goed af en breng het langs met de overige boodschappen.
  8. Remember: kraambezoek is kort.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*