Voedingstopje maken, supersnel en budgetvriendelijk

Voedingstopje maken, supersnel en budgetvriendelijk
mei 14, 2015 Anouk

In het begin van mijn borstvoedingsperiode zat ik overal letterlijk open en bloot. Totdat ik een keer een foto van mezelf zag en dacht: o jee, dit kan dus écht niet. Maar de speciale kleding om te voeden is vaak erg prijzig. Bovendien wil ik gewoon mijn jurken blijven dragen. Dus bedacht ik dit supersimpele en goedkope alternatief.

Laagjes!

De makkelijkste manier om discreet te kunnen voeden is het dragen van laagjes. Hemd onder je shirt, shirt omhoog, hemd omlaag en klaar! Maar…, ik ben een groot fan van jurkjes, eigenlijk draag ik niet anders. En het omhoog halen van een jurk is niet zo handig. Je jurk omlaag trekken en dan het hemd omhoog frummelen is ook een gedoe, vind ik. En het hemd na het voeden weer op z’n plek krijgen is net zo’n gefriemel.

Verknippen

Dus ben je ook een jurkjesfan, dan is het misschien een idee om een aantal hemdjes te verknippen. Omdat je dit natuurlijk niet met je mooie lingerie doet, zocht ik naar een goedkoop alternatief. Liefst van een rekbare, niet rafelende stof. Trek het aan en markeer het ongeveer vijf centimeter onder je borst. Trek het weer uit en knip een gat over de hele breedte, maar laat ongeveer vijf centimeter dicht vanaf de zijnaden. Je hoeft het gat niet om te zoomen (het scheurt niet verder en niemand ziet het toch).

Geen bloot

Je draagt nu wel een hemd, wat ik zelf altijd erg fijn vind, maar kunt na het opzij schuiven van je (overslag)jurk en het flapje van je voedingsbh, wel de bovenkant van je borst bedekken. Je ziet vrijwel geen bloot en kunt overal en altijd snel en discreet voeden.

Ook handig:
-Draag een sjaaltje die je over je borst heen drapeert (mijn beweeglijke dochter frummelt dat steeds opzij…)
-Gebruik je draagdoek om te bedekken.
-Een ruime poncho is ook een idee, maar die bedekt ook je kindje en dat vind ik niet zo prettig.

Straatbeeld

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niets te bedekken, maar daar voel ik me persoonlijk niet lekker bij. Ik ben wel een groot voorstander van voeden in het openbaar. Borstvoeding moet weer terug in het straatbeeld, dat is de beste promotie. Want zeg nu zelf: het ziet er toch altijd prachtig uit?!

Heb jij een andere goeie tip om discreet te kunnen voeden? Ik hoor ze graag!

Comments (6)

 1. Alina 5 jaar geleden

  Wat een goed idee. Toevallig nog om basic voedingsshirtjes gekeken, maar dit idee is super en beter betaalbaar! Thanks 🙂

 2. ingrid 5 jaar geleden

  Wauw! Das een goeie tip!! Ik ben zelf steeds aan het klungelen met al die laagjes, om er maar een klein beetje discreet bij te zitten, (Wat niet altijd echt lukt…) en om mijn dochtertje prettig te laten drinken zonder vanalles in het gezicht gedrukt te krijgen!!
  Dit is iets wat ik zeker ga proberen, ik vind het ook erg prettig een hemd te dragen.
  Welke hemdjes heb jij gebruikt?

 3. valhalla 5 jaar geleden

  Wat een handig idee! Dat kan natuurlijk ook nog! Voedingsbh’s en topjes vind ik altijd zo’n vreselijk gehannes. Net als al die laagjes weer recht leggen…
  Ik heb gelukkig geen grote cupmaat, dus ik draag gewoon mijn leuke bh’s en shirtjes met een flink lage hals. Als het niet te warm is, een sjaal erbij. Tegen de inkijk, maar ook om effe om ’t kind heen te slaan tijdens het voeden ofzo. Gelukkig heb ik nooit negatief commentaar gehad. In elk geval niet gehoord 😉

 4. Auteur
  Anouk 5 jaar geleden

  Je kunt in principe elk topje gebruiken dat een beetje strak zit. Ik heb ze van Action, maar ook een paar van Hema, daar hebben ze mooi bio katoen.

 5. Anita 5 jaar geleden

  Ik had in mijn verzorgingstas al tijd een extra hydrofiel luier zitten. Een punt onder mn bh bandje schuiven rest over het hoofdje en zo voedde altijd en overal. Qua kleding had ik 2 echte voedingsshirts en verder veel met vesten en t shirts gewerkt.

 6. Benella.nl 5 jaar geleden

  Deze ga ik onthouden! Mijn favo item voor voeden in het openbaar is de Udder Cover, een soort schort met een kijk-mogelijkheid om je baby te kunnen zien. Wel handig, ook om prikkels van buitenaf te blocken voor je kind (die soms wel snel afgeleid kan zijn, zeker in het openbaar waar van alles gebeurt).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*