Maca bij zwangerschap, borstvoeding en voor kinderen

Maca bij zwangerschap, borstvoeding en voor kinderen
september 16, 2013 sharon

macaMaca is een wortel die oorspronkelijk uit Peru komt. Het belooft energie te geven, hormonen te reguleren en daarmee schijnt het de ‘natuurlijke viagra’ te zijn. Het zit, zoals elke superfood, boordevol voedingsstoffen, zoals fytonutriënten, aminozuren, vitaminen en vetzuren, een overvloed aan mineralen en sporenelementen en fytohormonen. Kun je deze superfood gebruiken tijdens zwangerschap, borstvoeden of bij kinderen? Ik wil er graag bij zeggen dat ik mijn informatie baseer op mijn eigen ervaring en het lezen van 100.000 websites over deze onderwerpen, fora, blogs, etc etc. Ik ben geen arts en je bent verantwoordelijk voor je eigen zoektocht hierin 🙂 Ik geef alleen weer wat mijn bevindingen zijn wanneer ik zelf in die positie zou zitten om het te eten of niet, of te geven aan mijn dochter.

Maca poeder tijdens zwangerschap

Er zijn specialisten die voor maca zijn tijdens zwangerschap, en specialisten die tegen zijn. Het voornaamste probleem lijkt te zijn dat er helemaal geen onderzoek & studie bekend is naar maca tijdens zwangerschap. De meesten die voor zijn, benadrukken dat de inwoners van Peru al duizenden jaren maca gebruiken zonder vervelende gevolgen. Maca bevat geen giftige stoffen. Ik heb zelf de conclusie getrokken dat ik het niet zou vermijden en wél in mijn smoothie zou toevoegen, maar vanwege gebrek aan onderzoek is dat mijn eigen mening.

Maca poeder bij borstvoeding

Zie zwangerschap.

Maca voor kinderen

Ik voeg maca zelf toe aan mijn smoothies en vind het niet erg als mijn dochter daar ook van drinkt. Overigens is het niet op dagelijkse basis, maar af en toe.

Comments (8)

 1. Irene 7 jaar geleden

  Maca daar heb ik nog nooit van gehoord, leuk! Waar koop je dit?

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   bij de biowinkel! 🙂

 2. Suzanne 7 jaar geleden

  Ehm, had op basis van de titel wel even een bevlogen betoog verwacht… Als je 100.000 websites hebt gelezen dan kan je er toch vast wel meer over zeggen dan dat je kinderen wel een slokje van je smoothie mogen?

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Sorry? Als je een vraag hebt, kun je die stellen, op een normale manier. Ik beantwoord liever vragen zonder vervelende ondertoon, vandaar.

 3. Suzanne 7 jaar geleden

  Het was niet lullig bedoelt hoor, maar de titel was zo veelbelovend. Daarentegen vond ik het artikeltje wel erg kort (door de bocht). Dat mag toch wel worden gezegd?

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   🙂 wat valt er te zeggen over iets waar echt helemaal niets over bekend is? En waar ‘officieel” ook geen uitspraak over gedaan mag worden? Bij andere superfoods lees je nog interessante bijwerkingen, mensen die er niets mee te maken willen hebben, maar bij maca is het heel stil. Dus over al die andere sites – die zeggen alleen wat maca kan, maar gaan verder nergens specifiek op in, omdat er niets bekend is. Ik kan dan ook alleen vertellen wat ik zelf doe, verder is er vrij weinig te melden 🙂

 4. Marieke 7 jaar geleden

  Weet je toevallig of er veel verschil is tussen de verschillende Maca poeders? Bij ‘De Weegschaal’ koop je die van TerraSana voor 8,95 euro en die van Mattison voor 12,95 euro bijvoorbeeld. Ik heb trouwens ook ooit gehoord dat Maca goed werkt bij overgangsklachten. Maar goed, dat hoort natuurlijk niet op deze site thuis.

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Hai! Nee ik weet het niet, ze zijn beiden biologisch, dus geen idee! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*