Fijne kleding bij borstvoeding

Fijne kleding bij borstvoeding
juni 4, 2014 Nanne

borstvoedingSommige borstvoedende mama’s vinden het lastig om kleding te vinden om goed mee te kunnen voeden. Hieronder tips van drie bloggers!

Diana: geen borstvoedingstopjes!

“Ik heb mijn beide kinderen borstvoeding gegeven, de jongste geniet er nog steeds van. 🙂 Ik draag geen speciale borstvoedingskleding meer, dat heb ik in het begin wel even kort gedaan, maar ik vond die kleding nou niet echt mooi en het had voor mij niet echt een meerwaarde. Ik vond die truitjes en jurkjes zelfs ingewikkelder en uiteindelijk trok ik altijd maar het hele truitje snel naar beneden omdat dit voor mij makkelijker was met een ongeduldige baby die snel wou drinken. Tijdens de hele BV periode hou ik rekening met wat ik aantrek en wat voor kleding ik koop. Ik moet er makkelijk mee kunnen voeden en dat zijn het liefst rekbare truitjes en jurkjes met een V-hals of een ronde hals, die ik makkelijk naar beneden kan trekken wanneer het voedtijd is. Ik heb altijd een sjaal of een draagdoek bij me wanneer ik in het openbaar moet voeden zodat ik toch discreet kan voeden zonder blote lichaamsdelen en mijn kleintje zelf ook niet al te veel afgeleid wordt door alles wat er om zich heen gebeurd.”

Ilona: hemd omlaag, shirt omhoog

“Ik heb mijn zoon 20 maanden borstvoeding gegeven. Ik begreep nooit (nog steeds niet eigenlijk) waarom er in borstvoedingstops ook ruimte is voor de zwangere buik. Als je buik weg is terwijl je borstvoeding geeft, dan zit dat toch voor geen meter? Daarnaast heb ik nooit iets gezien wat ik zelf zou willen dragen en het ging prima met mijn gewone kleding. Een blouse die je gewoon met de knoopjes openmaakt, een gewoon topje met een hemdje eronder zodat je het topje omhoog doet en het hemdje omlaag. Of als het een rekbaar shirtje is met een beetje een wijde of V-hals, dan trok ik die gewoon omlaag. Met een grote hydrofiele doek of sjaal kun je prima wat privacy creëren.”

Nanne: warme kleding, wollen hemdjes

“De speciale borstvoedingstops vond ik ook niet fijn. Qua pasvorm is er juist veel ruimte voor de buik en weinig ruimte voor de borsten – en laat dat tijdens borstvoeding nu net andersom zijn 🙂 Ik vond jurkjes en tops met een overslag heel fijn, die kun je gemakkelijk opzij trekken zonder dat je de kleding echt uitrekt. Ik had het in de periode dat ik borstvoeding gaf erg snel koud, dus wollen hemdjes die je gemakkelijk naar beneden kunt trekken (en het shirtje naar boven) vond ik ideaal. Mijn favorieten zijn de wolzijde hemdjes van Cosilana en van Joha.”

Comments (6)

 1. Miranda 6 jaar geleden

  Wat grappig. Ik heb altijd wel borstvoedings(spaghetti)tops- en bh’s gedragen en vond dat eigenlijk heel prettig werken. Zeker met het gebruik van kompressen, die anders makkelijk verschuiven. Flpajes omlaag en verder geen gedoe! Speciale truitjes en jurken gemaakt voor het geven van borstvoeding heb ik nooit gebruikt. Borstvoedingstops met ruimte voor een zwangere buik? Daar begrijp ik het nut ook niet van… En die had ik dan ook niet 🙂 Ik heb nu alle borstvoedingsattributen weggedaan; van kolf en compressen tot borstvoedingsbh’s e.d. Precies een week geleden mijn allerallerallerlaatste keer borstvoeding gegeven! (nog een grammaticaal puntje: gebeurd is gebeurt in het eerste stukje :))

 2. Sarah 6 jaar geleden

  Ik heb veel shirts van de miss etam. Die hebben veel modellen die perfect zijn voor borstvoeding 🙂

 3. Angelique 6 jaar geleden

  Bij het lezen van de lead had ik gehoopt op fijne tips van merken of (web)winkels met leuke borstvoedingskleding. Ik draag zelf altijd een borstvoedingshemd onder mijn gewone kleding die inderdaad helaas veel te lang is zonder zwangere buik. Antwoord op de vraag of er ook normale modellen bestaan heb ik eigenlijk niet, jullie??

  • sharon 6 jaar geleden

   Juist daarom is ‘normale’ kleding eigenlijk fijner 🙂 Al moet ik zeggen dat ik de kleding via deze winkel wel fijn vind: http://www.mamamanana.nl/ En leuk 😉

  • sharon 6 jaar geleden

   Oh en ik heb de hempjes van Miss Green die zo lekker elastisch zijn en goed zitten dat je die zo omlaag trekt. En dan je shirt idd omhoog, alles netjes 🙂

 4. ucky 6 jaar geleden

  Bij de H&M heb ik overslag shirtjes ingeslagen. Ik heb zelfs een zeer mooie sexy jurk in overslag daar vandaan. Allen zijn geweldig tijdens het voeden. De mini past er zo tussen terwijl een stuk stof over het hoofdje en de borst blijft liggen waardoor we allen bedekt en er netjes bij zitten.
  Geen gedoe met speciale kleding hier. Verder draag ik altijd een vest hier overheen. Op het moment zelf hoeft er dan niets uit, enkel wat geschoven met stof 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*