(Discreet) voeden in het openbaar

(Discreet) voeden in het openbaar
augustus 20, 2014 sharon

borstvoeding5Borstvoeding geven in het openbaar. Hoewel ik soms hoor van anderen dat ze vervelende dingen meemaken als ze hun kindje borstvoeding willen geven, heb ik dat zelf nog nooit meegemaakt. Dat is ook niet zo raar, ik heb eigenlijk mijn dochter nooit in het openbaar gevoed. Ik voelde me daar niet prettig bij en ik plande alles gewoon om de voedingen heen.

Discreet voeden in het openbaar

Tijden veranderen en ik ook. Ik heb niet zo’n zin meer om alles om de voedingen te plannen en in de praktijk gaat dat ook wat lastiger met twee kinderen. Dus ik voed mijn zoon wel in het openbaar. Nog steeds houd ik erg van discreet voeden. Ik voel me daar zelf beter bij, wat wel belangrijk is bij het voeden op zich šŸ™‚ Ik vind het zelf overigens niet interessant of een andere mama daar net zo mee omgaat als ik. Ik vind het vooral belangrijk dat mama’s lekker hun baby kunnen voeden zoals ze zelf prettig vinden.

Speciale kleding

Gelukkig kun je op vele manieren discreet voeden. Je hebt natuurlijk de bekende borstvoedingsshirts en jurken. En het klopt, met deze kleding is het echt heel gemakkelijk om discreet te voeden. Meestal is er ergens onder de borst een opening, zodat je gemakkelijk je kindje kunt aanleggen zonder veel bloot te maken. Alleen ik vind borstvoedingskleding vaak -um- lelijk. Gelukkig zijn er ook andere manieren. Ik heb wel wat jurkjes die ik tijdens de zwangerschap al had, van de enige webshop waar je nog enigszins leuke dingetjes kan kopen (naar mijn smaak dan he!), dat is hier.

Gewone kleding

Met gewone kleding kom je ook een eind. De gemakkelijkste truc is toch wel een shirtje en een hemdje. Shirt omhoog, hemdje omlaag en voila, een mooie opening om te voeden. Dit werkt heel goed! Met jurkjes is het anders, dan kun je of je hele jurk omhoog halen, wat ik in het openbaar niet zo’n goede optie vind voor mezelf, of je trekt je jurk naar beneden, als je jurk het toelaat qua stretch šŸ˜‰ Dit vind ik zelf erg comfortabel, maar voor een preutse miep als ik wel een beetje bloot.

De ideale voedingsbh

Dat kun je prima oplossen door er een hydrofiel luier overheen te leggen of een draagdoek, die ik toch altijd ergens heb slingeren. Dat deed ik ook, al vond ik het enigszins gedoe, tot ik de geweldige voedingsbh’s van Mammae ontdekte. Deze bh’s maken het heel simpel om mooi en discreet te voeden, omdat ze anders in elkaar zitten dan normale voedingsbh’s. Je maakt ze anders open. Ik heb ze nu een tijdje en vind ze ook heerlijk zitten. Ze zijn ook erg geschikt voor de mama’s met een wat grotere boezem, iets wat ik erg lastig vind bij ‘gewone’ voedingsbh’s. Ze kosten ook behoorlijk wat, maar ik was zo blij met de vondst, ik voelde me van Ma Flodder opeens weer vrouw worden. En dat was het mij wel waard šŸ™‚
(via Google vind je wel wat webshops en er zijn ook lingeriezaken waar je ze kunt kopen)

ps. Zoals jullie inmiddels weten schrijven we op degezondemama alleen over tips die we zelf tegenkomen en ons leven als mama wat gemakkelijker maken, en om die reden ook delen, dus geen betaalde info/advertenties hier!

Comments (3)

 1. Miranda 5 jaar geleden

  Haha Ma Flodder! Ik kan mij voorstellen dat het met een wat grotere boezem moeilijker is om discreet te voeden en ben blij dat je wat gevonden hebt dat werkt! Ik had niet zo’n grote bos hout voor de deur en kon prima uit de voeten met de reguliere voedingsbh’s en een hydrofiel of draagdoek. Heel herkenbaar trouwens; mijn eerste kind voedde ik echt altijd thuis, of als wij ergens waren in een aparte ruimte, omdat ik mij daar zelf veel prettiger bij voelde. En inderdaad met plannen is dat dan allemaal nog veel eenvoudiger. Dat gevoel van ongemak had ik bij nummer twee en drie helemaal niet meer; dat raak je wel kwijt als je vaker openbaar voedt. Ik heb overigens nooit vervelende opmerkingen gehad!

 2. Renee 5 jaar geleden

  Het blijft toch een lastig dingetje. Ik heb overal gevoed, zonder hydrofiele doek o.i.d. want mijn dochtertje wilde van alles zien. Ik heb alleen maar positieve opmerkingen gekregen! Ik vond het super fijn om de wereld te laten zien hoe mooi en natuurlijk borstvoeding is. En net wat jij ook zegt, het is niet belangrijk hoe een ander zich voelt bij het voeden, als mama en kind zich maar fijn en veilig voelen.

 3. Kim 5 jaar geleden

  Ook hier hetzelfde verhaal. Bij de eerste alleen bij nood in het openbaar. Nu maakt het me niet met uit. Ik probeer wel discreet te zijn. Een draagdoek of hydrofiel is dan ideaal. Hoewel mijn dochter niet meer zo verstopt wil zitten en graag de doek weg trekt. ..

  Leuk om herkenbare verhalen te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*