Borstvoeding volgens de World Health Organization

Borstvoeding volgens de World Health Organization
september 11, 2013 sharon

bvIk ben me ervan bewust dat het wel vaker wordt genoemd, dat de World Health Organization (WHO) het aanraadt om minimaal 6 maanden borstvoeding te geven, en daarna tot 2 jaar of langer, aangevuld met vast voedsel. Ik was eens nieuwsgierig naar wat het advies precies luid en hun advies is zo mooi en simplistisch omschreven, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, dat ik het graag wilde delen. Ik wil hierbij duidelijk maken dat ik absoluut 100% pro borstvoeding ben, maar dat ik dit uitsluitend op mezelf reflecteer. Wat andere mensen kiezen en doen, mogen ze helemaal zelf weten en ik zou daar ook niet over oordelen. Ik deel dit stuk tekst dan ook voornamelijk vanuit mijn borstvoeding enthousiasme en niet zozeer om mama’s die geen borstvoeding geven een hak te zetten 🙂

Borstvoeding advies WHO

Breastfeeding is the normal way of providing young infants with the nutrients they need for healthy growth and development. Virtually all mothers can breastfeed, provided they have accurate information, and the support of their family, the health care system and society at large.

Colostrum, the yellowish, sticky breast milk produced at the end of pregnancy, is recommended by WHO as the perfect food for the newborn, and feeding should be initiated within the first hour after birth.

Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond.

Vertaling

Borstvoeding is de normale manier om baby’s te voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een gezonde groei en ontwikkeling. Mogelijkerwijs kunnen alle moeders borstvoeding geven, wanneer ze goed ondersteund worden met de juiste informatie, support van familie, gezondheidszorg en de maatschappij.

Colostrum, de eerste gele moedermelk, geproduceerd aan het eind van de zwangerschap, is aangeraden door de WHO als het perfecte eten voor zuigelingen, en het voeden zou binnen een uur na de bevalling worden gestart.

Exclusief borstvoeding is aangeraden tot een leeftijd van 6 maanden, daarna gaat borstvoeding samen met de juiste aanvullende vaste voeding tot 2 jaar of ouder.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*