Frambozenbladthee voor de perfecte bevalling

Frambozenbladthee voor de perfecte bevalling
mei 19, 2014 sharon

Natuurlijk, zo simpel is het. Een theetje vanaf week 34 en al je problemen rondom de bevalling zullen verdwijnen! He, was het maar zo. Zou toch een prachtige belofte zijn? De thee is prima te drinken, dus dat is het probleem niet. Frambozenblad wordt traditioneel ingezet voor zwangere vrouwen in het laatste trimester.

Lekker sterke baarmoeder

De kruidenthee belooft het versterken van de baarmoederspieren. Zo zullen de weeën beter zijn tijdens de bevalling en bloedingen blijven beperkt. Het schijnt zelfs dat je het tijdens de weeën dan ook moet drinken. Even een persoonlijke mening: ik weet niet of ik daar dan behoefte aan heb 🙂

Regelmaat

Je drinkt 1-3 kopjes per dag en voor een goede werking moet je dit vrij regelmatig doen. Dus een keertje zo’n kopje thee gaat het verschil sowieso niet maken.

Ik probeer het vrij trouw te doen, maar ik ben wel wat laat begonnen. Gek genoeg dronk ik het al, toen degezondemama Ilona me aan de voordelen herinnerde en toen heb ik het weer vol enthousiasme opgepakt 🙂 Goede weeën en weinig bloeding, yes please 😉

Waar koop je het?

Je kunt het niet in elke supermarkt kopen. Meestal in deze gevallen Google ik het even, zo kun je bepalen bij welke winkels in jouw buurt je het kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan biologische winkels of de Tuinen. Of gewoon online.

Op hoop van zegen 😉

Comments (3)

 1. Nicole 6 jaar geleden

  Ik ben ook weer begonnen met drinken (bij mijn weten mag het pas vanaf 36 weken). De vorige zwangerschap ook gedaan en die bevalling was goed te doen. Bij mijn eerste zoontje niet gedaan en toen een niet zo fijne bevalling gehad… of dat het aan de thee ligt weet ik niet, maar idd geval voor mij de moeite waard om het weer te gaan drinken 😉

 2. heidy 6 jaar geleden

  Hoi Sharon,
  Ken/lees je boeken als Vrije Geboorte en Bevallen op eigen Kracht? Dit zijn twee boeken die een geboorte niet benaderen als een risicovolle gebeurtenis, maar als een prachtig, natuurlijk proces. In beide boeken staat veel uitleg en ook tips om mee te werken met dat prachtige, natuurlijke proces (ontspannen, afwachten, je lichaam aanvoelen, ongestoord haar gang laten gaan). Dit gaat in tegen de cultuur die je bij veel verloskundigen/ziekenhuizen tegenkomt, waar preventief/vroegtijdig ingrijpen (inleiden, vliezen breken, toucheren) aan de orde van de dag is, met als mogelijk gevolg minder ontspanning, minder geduld, minder vertrouwen op lichaam van de vrouw en haar zeker niet ongestoord haar gang laten gaan. Dat een geboorte niet pijnlijk en stressvol hoeft te zijn, maar hooguit hard werken..dat hoor je maar zelden. De moeite waard om eens in te duiken! Zie ook Ina May Gaskin en Husband Coached Childbirth.

  Ik wens je een mooie geboorte!
  Groetjes

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Hai Heidy!

   Dankjewel voor je tips! Ik kwam ze pas op het eind tegen, dus ik heb ze helaas nog niet gelezen, maar ik ben wel van plan dit te doen. Ik ben erg benieuwd!
   Dankjewel!

   xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*