De ‘Hoera een jongen!’ traktatie op de peuterspeelzaal

De ‘Hoera een jongen!’ traktatie op de peuterspeelzaal
juni 18, 2014 sharon

Het broertje is geboren. De grote zus mocht trakteren op de peuterspeelzaal. Ik had van tevoren niet bedacht wat ik zou maken, maar uiteindelijk zijn het chocoladebrownie cakejes met fudge topping geworden, met een paar blauwe muisjes ter versiering. Om het herkenbaar te houden 😉 En het ziet er leuk uit, ja toch. Natuurlijk kun je ze ook gewoon weglaten.

Lekker makkelijk meenemen

Wij maakten er ongeveer 20 en het was de bedoeling dat ze makkelijk in de tas meegenomen konden worden. In ons geval met plasticje, ik kan er andere leuke dingen op bedenken, maar ik was net bevallen en op een gegeven moment is het ook wel goed natuurlijk 🙂

Chocolade brownie cakejes met fudge topping

Ik gebruikte het recept van de bekende chocoladebrownie met fudge topping. In plaats van in een ovenschaal deed ik het nu in muffinvormpjes met gepaste kleur. Ze kunnen dan ook iets korter in de oven, 20 minuten is voldoende. Beetje planning is ook handig, zodat ze goed kunnen afkoelen voordat je er verder mee gaat.

Zo doe je dat

Eerst bakte ik de cakejes, vervolgens liet ik deze goed afkoelen. Toen maakte ik de fudge topping en verdeelde die over de cakejes. Hier strooide ik een paar muisjes overheen. Vervolgens een opgevouwd servetje eronder (met gepaste kleur weer, als je wilt) en inpakken in doorzichtig plastic en afknopen met wat sliertjes. Ideaal, kunnen ze zo de tas in. Wel koel bewaren, anders gaan die muisjes helemaal lekken en zit die chocolade over het plastic uitgesmeerd 🙂

En natuurlijk kun je er weer genoeg variaties op bedenken 😉 (ander recept, andere kleuren, anders inpakken, etc) En uiteraard kan de peuter uitstekend zelf meehelpen.

ps. deze cakejes kun je ook van tevoren maken en invriezen! Dat is pas slim 😉

DSC05281
DSC05282

Comment (1)

  1. Susan 6 jaar geleden

    Ziet er lekker en gezellig uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*