Zijn er nadelen aan de Rapley methode?

Zijn er nadelen aan de Rapley methode?
januari 11, 2013 sharon

Er zijn echt veel voordelen aan de Rapley methode. Eerlijk is eerlijk. Er zijn ook nadelen. Eigenlijk kan ik twee grote nadelen zo bedenken. Het eerste nadeel is vooral in het begin nogal aanwezig en wordt -gelukkig- na verloop van tijd wat minder. Het andere nadeel is meer een gewetenskwestie.

Rotzooi!

Rotzooi dus. Je hebt echt wat op te ruimen na elke maaltijd, vooral bij de wat moeilijkere eters. Toevallig heb ik er daar eentje van. Het verschil zit ‘m in het feit dat makkelijke eters al snel meer eten dan spelen. Mijn lieftallige dochter (net 1) heeft de neiging om soms goed te eten, maar vaak ook nog veel te spelen. En wanneer baby’s spelen met eten, dan kun je troep verwachten. Gelukkig wordt het wel minder na een paar maanden, maar nog steeds, als iets haar niet aanstaat, dan ben ik wel even bezig met opruimen. Maar aan de andere kant, de tijd die ik nu kwijt ben aan opruimen, was ik eerst kwijt aan het maken van die pureedingen.

Je moet wel gezond eten!

In het begin geef je je baby natuurlijk gewoon een aantal eetdingen, bijvoorbeeld een broccoliroosje of wat stukjes wortel. Maar op een gegeven moment gaat je baby wat meer eten en eten ze eigenlijk gewoon met de pot mee. Gezien baby’s nog erg klein zijn, hebben ze echt gezonde voeding nodig. Dat weten gezonde mama’s wel. Dit betekent automatisch dat de ‘pot’ waar ze bij mee-eten, wel gezond moet zijn! Met andere woorden, je moet wel consequent gezond eten! Je wilt niet dat je kleine beeb allerlei addiviteven (e-nummers), geraffineerde suikers en witmeel binnenkrijgt. Dit betekent dus vers koken voor het hele gezin, elke dag.

Dus ergens is het wel een handig nadeel, maar niet altijd even handig 😉

Comment (1)

  1. Diana 7 jaar geleden

    Ik heb bij mijn dochter zowel de rapley toegepast als gepureerd voedsel geven. Resulaat: het was altijd een smeerboel, het maakte echt niet uit. 😉 Hooguit dat er wat minder op de grond ligt bij gepureerd lepelen, maar hoe dan ook, ik kon mijn dochter dan regelrecht in bad doen 🙂 Mijn zoontje krijgt nu volledig volgens de rapley methode: en dat bevalt super. Hij eet wat de pot schaft (en ik let er dan wel een beetje op dat zijn portie geen zout bevat) en we eten bio, suikervrij, zuivelvrij en e-nummer vrij, en dit scheelt me echt zo veel tijd (en geld!) em het is nog leuk ook 🙂 In het ergste geval, wanneer ik echt niet kan koken, of het is moeilijker voor hem om echt mee te kunnen eten doordat we soep eten en dergelijke, of we zijn onderweg, dan heb ik speciale crackers voor hem uit de bio winkel of een stukje wortel of iets dergelijks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*