Waterpokken in de havermout

Waterpokken in de havermout
juni 26, 2013 ilona

havermoutOp het kinderdagverblijf hing een briefje op het bord: ‘er heerst waterpokken’ Oh..oh…. Ik schrok niet omdat ik bang was dat mijn zoontje het zou krijgen, al heb ik t liever niet natuurlijk, maar dan is hij er maar vanaf. Nee, ik schrok omdat ik ze zelf ook nog niet gehad heb. En als je dat vertelt, krijg je van alle kanten de mooiste verhalen van hoe horror het is als je het krijgt op volwassen leeftijd. 

Krentenbol

Toen zo’n beetje alle kindjes in zijn groep al als krentenbol door het leven waren gegaan, spotte ik ineens een paar vlekjes op zijn buik. Maar blaasjes kon ik het niet noemen en op het kinderdagverblijf twijfelden ze ook. Misschien de vijfde of zesde ziekte dachten ze. Na 2 dagen zat meneertje toch helemaal onder en het waren duidelijk waterpokken en het werden er steeds meer. Ook hij werd een krentenbol. Wel de mooiste krentenbol ever natuurlijk. 

De krentenbol in bad

Op internet had ik al op verschillende sites gelezen dat het uitdrogen van de blaasjes sneller zou gaan als je hem in badjes havermout zou zetten. Daarnaast zou het de jeuk verzachten. Ik gebruik eigenlijk nooit iets anders dan alleen water om hem te wassen, maar havermout eten we, dus dat leek me veilig genoeg voor op de huid. Wat havervlokken in een washandje, haarelastiekje eromheen en als een theezakje in het bad gooien. En hem ook wassen met dat washandje zodat het overal goed komt. We hebben 2 drama nachten gehad en 2 pittige dagen, omdat hij er echt beroerd van was, jeuk had en ondertussen ook nog 2 kiesjes kreeg.

Het hielp!

Maar zodra hij het bad al zag, werd hij vrolijk en zo zat hij zo’n beetje een half uur per keer in bad te spetteren en spatten. Hij pakte het washandje en kauwde erop (zal wel lekker zijn vanwege die doorkomende kiesjes) en zoog het water eruit. Mijn zoon die zo’n moeilijke eter is en van havermout niks moet weten, zoog wel het havermoutwater uit het washandje en nam slokjes badwater. Het uitdrogen van de blaasjes ging voor ons gevoel ook echt snel door dit gebadder en het gaf echt verlichting voor hem. Echt een aanrader dus die ik graag met jullie wil delen. Het kost ook nog eens bijna niks, dus dat is mooi meegenomen. Hij heeft ook een ontzettend hardnekkig eczeemplekje op zijn borstkas en het lijkt wel of deze nu ook eindelijk iets minder wordt door de havermout.  

Op dit moment zijn het allemaal korstjes en hoop ik heel hard dat alles wegtrekt zonder littekentjes achter te laten. Ik moet mezelf inhouden er niet aan te gaan pulken.

En ik?

En ik? Ik heb nog nergens last van (eigenlijk durf ik dit niet echt te typen, dus klop nu even 3 x af). De incubatietijd is tot 21 dagen, dus in theorie kan het nog steeds al acht ik de kans klein omdat ik natuurlijk ook al eerder dan dat mijn zoon het had met het virus in aanraking ben geweest. Maar we wachten nog even af. Als ik de horror verhalen moet geloven hangt mijn leven zo goed als aan een zijden draadje als ik het krijg, brrrrr. Ben overigens wel benieuwd hoe het kan dat je het dus niet krijgt, terwijl je er echt goed mee in aanraking bent geweest en het vroeger nooit gehad hebt. Voor zover ik weet ook geen milde vorm ervan.

Comments (2)

  1. Marieke 7 jaar geleden

    Ik heb mijn beide kindjes ook in een havermoutbad gezet toen ze waterpokken hadden. Ze vonden het heerlijk en hier waren de blaasjes echt heel snel ingedroogd.

  2. lotte 6 jaar geleden

    Goede tip dankjewel. Mijn dochtertje heeft sinds gisteren de waterpokken. Er komen steeds meer bultjes en blaasjes bij. Ik ga haar straks in een lekker havermout badje zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*