Wat is het voordeel van biologische kunstvoeding?

Biologisch is niet altijd beter. Laten we dat voorop stellen! Als je het bijvoorbeeld hebt over soja kunstvoeding, ik vind dat zo nadelig, als het biologisch is, is dat iets opeens wel goed ofzo. Of biologische koemelk kunstvoeding. Misschien wel ietsje beter, maar gezien de bewerking die de melk ondergaat, is het verschil niet echt groot.

Wat is biologisch?

Biologisch betekent in plantaardig geval dat iets gegroeid wordt zonder synthetische bestrijdingsmiddelen. Er zitten dus geen gifstoffen verweven in de plant. In dierlijk geval betekent dit dat de dieren opgroeien volgens de regels die daarvoor bestaan. Zo hebben ze meer ruimte, mogen ze naar buiten in de zomer, krijgen ze niet standaard antibiotica toegediend en de voeding die ze krijgen is van meer natuurlijke aard.

Veel verschil onderling

Er is nog veel verschil onderling bij de term biologisch. Het ene dier heeft nog veel meer ruimte dan het ander, mag lekker veel gras eten (heeeel gezond voor de melk!) en ook al wordt er niet preventief antibiotica gegeven, er zitten natuurlijk nog veel onderlinge verschillen.

Biologisch en biologisch

Zelf vind ik de term biologisch niet afdoende. Het zegt wel iets hoor, maar niet genoeg. Ik zie graag dat dieren echt een ruim leven hebben, veel naar buiten mogen, dat er echt voorzichtig met antibiotica wordt omgegaan en dat ze echt veel gras te eten krijgen en niet nog veel aanvulling met semi-gezonde dingen.

Biologisch? Ik wel!

Ik zou absoluut voor biologisch kiezen, omdat ik persoonlijk geloof dat wanneer de levensstandaard van de dieren beter zijn, de melk dat ook is. Maar dat is puur mijn mening 🙂

2014-03-21T19:01:28+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

Geef een reactie