Waarom je vroeg kunt beginnen met het zindelijk maken van je baby

Waarom je vroeg kunt beginnen met het zindelijk maken van je baby
december 6, 2012 sharon

Laatst had ik het met Diana over tandenpoetsen bij baby’s. Ik zeurde een beetje en zei dat het best onzinnig was, dat priegelen met die tandenborstel in die babymond met babytanden. Diana was het met me eens, maar liet me het hogere doel zien: geen strijd als ze wat ouder zijn. Jong geleerd is oud gedaan zeg maar. En dat klopt helemaal!

Geen full time potjes zitter

Toen ik m’n dochter daarna weer op het potje zette, moest ik daaraan denken. Ik zet haar elke dag op het potje vanaf dat ze kon zitten (ongeveer 6 maanden) en er is geen dag voorbij gegaan dat ik het niet gedaan heb. Maar ik ben ook niet altijd even consequent geweest. Er bestaat namelijk zoiets als: de klok. Soms zit je aan tijd gebonden en dan lukt het potje niet altijd. Maar dat geeft niet.

Het is doodnormaal!

Dat besefte ik me nu ook. Ze is nu één jaar en vindt het echt doodnormaal om op het potje te zitten. Ze vond het potje al leuk, maar nu ze ouder wordt, merk ik dat ze het ook zeer nuttig vindt. Het gaat steeds beter en ze heeft dagen dat ze maar twee luiers per dag gebruikt. Verder blijft ze gewoon droog.

Waarom doe je het dus?

En het afgelopen half jaar heb ik me weleens afgevraagd. Waarom doe ik dit eigenlijk? Ik heb niet voldoende tijd om er fulltime in te zitten. Wat is het nut? Nou, dit dus. Dat ze nu één is, het normaal vindt om op het potje te zitten en haar behoefte te doen als ze moet. En omdat ze nu ze wat ouder is het beter lijkt te begrijpen, waardoor ik nauwelijks luiers nodig heb. Het is het allemaal waard!

Boekentips

Voor het vroegtijdig zindelijk maken vind ik Zindelijk maken is kinderspel en the Diaper Free baby echte aanraders!

Comments (4)

 1. Diana 7 jaar geleden

  Ja helemaal gelijk! Ik krijg mijn dochter van 3 nog steeds niet op het potje :S Was ik er met haar ook maar vroeg bij! Maar mijn zoontje gaat het potje straks goed leren kennen zodra hij kan zitten 😉

 2. Nelleke 7 jaar geleden

  Hier ook al vroeg begonnen met het potje, maar zoon-lief heeft er nog steeds geen zin in (hij is nu 26 maanden). Ik blijf volhouden. Hopenlijk heeft zijn kleine broertje het straks eerder door. Ik denk ook dat meisjes vaak sneller zindelijk zijn dan jongetjes. Geen idee waarom…

 3. Anouk 7 jaar geleden

  Enthousiast gelijk het boek en potje besteld!
  Helaas, is het potje nog te hoog..
  Niet gerealiseerd dat dat ook iets is om op te letten!

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Haha ahhhh…. 🙂 Mijn dochter kon er vanaf 6 maanden al wel op zitten, bij jou nog niet dus? 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*