Soep eten met de Rapley methode

soep eten met rapleyRapley, we weten het zo onderhand wel, leert je baby direct stukken eten in plaats van babyhapjes. En geloof het of niet, vanaf een maand of 9 kun je je baby ook soep laten eten! Je hebt gewoon een kommetje met afgekoelde soep, geeft er een lepel bij en je laat je baby het werk doen. Zoals gewoonlijk!

Zelf mee-eten

Natuurlijk eet je zelf ook mee. Dus uiteraard zit jij naast je baby, met je eigen kom soep. Zo kan je baby spieken naar hoe jij die soep naar binnen werkt, en het is nog gezellig ook. Tegelijkertijd kun je in de gaten houden of je baby van plan is de kom met soep op de grond te gooien. Bij deze leeftijd doen ze dat al veel minder. In dit huis is het een keer per ongeluk gebeurd en ik moet zeggen, je vindt de soep echt overal terug. Dit wil je dus echt voorkomen.

Beetje dikke soep

Maak een dikke geblende groentensoep. Hier zijn pompoensoep, knolselderijsoep en bloemkoolsoep favoriet. Als de soep wat dikker is, kan je baby het gemakkelijker met een lepel naar binnen krijgen. Uiteraard is dit in het begin nog veel oefenwerk, maar als je je baby gewoon z’n gang laat gaan, leren ze het snel genoeg!

Een opvangslab

Voor deze soepbezigheden heb je een goede slab nodig. Het beste is een plastic/rubber/wat-dan-ook slab met een ‘bakje’ aan de onderkant (al hoeft dat bakje niet per sé). Vervolgens neem je een hydrofieldoek en die knoop je om de nek van je baby. Zo heb je een groot bereik en het lekt niet door op de kleding. Hou er rekening mee dat je toch soep op de kleding vindt. Overigens heb je ook van die hele slabtenues, met mouwen enzo. Die kun je ook gebruiken, al zijn ze mij iets te duur en iets te plastic-fantastic.

Soeprecepten voor de Rapley baby

Om het volledig te maken nog wat recepten, wel zo leuk!

Pompoensoep: 1 pompoen plus 250 gram (zoete) aardappel. De pompoen (ik schil de pompoen niet, ik verwijder alleen de pitten en draden) en de aardappel in kleine stukjes snijden en aan de kook brengen in zo min mogelijk water. Zo rond de 500-700 ml probeer ik, afhankelijk van je pompoen. Dan gaar koken. In de blender doen met 1/2 tl tikka massala (biowinkel). Verder zout toevoegen naar smaak, of achteraf in alleen je eigen soep.

Knolselderijsoep: 1 knolselderij, 1 blikje kokosmelk, zout naar smaak (kan ook achteraf toegevoegd worden). Knolselderij schillen, in stukjes snijden en aan de kook brengen met de kokos en wat extra water (zo min mogelijk). De soep pureren en even laten afkoelen.

Bloemkoolsoep
: 1 bloemkool, 1 tl komijnzaad, 1 tl kerriepoeder, scheutje haverroom, beetje water, zout. Bloemkool snijden, laten koken in een pan samen met de rest van de ingrediënten, daarna pureren.

Elke soep breng je extra op smaak door een uitje te bakken en toe te voegen met het pureren.

2013-01-04T20:00:11+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

2 Reacties

 1. Rapleymama maart 15, 2013 om 8:45 am- Antwoorden

  Er bestaan ook fijne katoenen slabtenues met mouwen eraan.
  Het merk Koeka heeft deze.
  Ideaal met rapley (zeker met soep..)

  • sharon maart 15, 2013 om 10:22 am- Antwoorden

   Dankjewel voor de tip!

Geef een reactie