Snacktip voor stoere baby’s en kinderen: olijven

Snacktip voor stoere baby’s en kinderen: olijven
februari 22, 2013 sharon

Copyright Wollombi

Copyright Wollombi

Even een snelle tip voor de vlugge lezers 🙂 Je bent geneigd om je baby en dreumes zoete dingen voor tussendoor te geven, maar uiteraard hoeft dat niet echt. Omdat ze nog geen noten eten, kan het soms wel wat inspiratieloos aanvoelen. Al geef ik mijn dochter wel eens maïskorrels, daar wordt ze toch niet helemaal wild van. Ze eet het wel, maar er belandt ook veel op andere plekken. Er is één ding dat ze altijd graag eet. Sterker nog, waar ze echt helemaal gelukkig van wordt: olijven!

Jam jam, olijven!

Olijven? Jaha! Waar sommige volwassenen echt kunnen gruwelen van olijven (ik zit er tussenin, ik vind het wel lekker in gerechten, maar zo los vind ik het niet echt genieten), blijken baby’s en dreumesen dit echt heerlijk te vinden! Het kan zijn dat je er niet aan denkt, omdat het zo’n sterke smaak heeft, maar echt, ze vinden het geweldig!

Groen op rozijngrootte

Ik neem altijd groene olijven en snijd ze op rozijngrootte. Dit doe ik omdat mijn dochter er anders heel lang op kauwt, en het dan weer uitspuugt. En stukjes ter grootte van rozijnen slikt ze ook door. Dit is dus mijn grote voordeel, zoals je begrijpt. In de biologische winkel kun je overigens ook olijven kopen die al gesneden zijn, van La Selva. Ik vind dit niet noodzakelijk, maar voor onderweg, bij luie momenten of ‘snel snel’ momenten zijn deze ideaal in dit huis. Maar goed, er zullen ook genoeg baby’s en dreumesen zijn die wel gewoon hele olijven durven te kauwen en door te slikken…

Met olijfjes kun je dus je baby en dreumes aan andere smaken laten wennen. Of dit nu sterk is of niet, blijkbaar maakt dat niet veel uit! Eet smakelijk!

Comments (6)

 1. Diana 7 jaar geleden

  Hier ook favoriet!! 🙂

 2. Linda 7 jaar geleden

  Ik ben getuige van hoe Keela van olijven smult. Dat ging best rap hihi 🙂

 3. Margo 7 jaar geleden

  Kleine (snack) augurken zijn bij ons ook populair!

 4. Cath 7 jaar geleden

  Wat een super idee!
  Olijven gaan fijn geprakt (met gebaksvork)als spread op een libanees brood.
  Mijn dochter van 13 maanden is er gek op!

 5. Lenoor 7 jaar geleden

  Super! Vanaf wanneer kan je olijven geven?

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Vanaf wanneer je je kindje een dergelijk snackje wilt geven 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*