Schakel de hulp van planten in voor een gezond binnenklimaat op de babykamer

Gezonde leefomgeving met plantenNaast het regelmatig luchten van de babykamer (liefst zo’n drie keer per dag) helpen planten mee aan een gezond binnenklimaat van je babykamer. Laten we daarom snel een stukje natuur in huis brengen! Hoewel iedere plant, mits deze goed wordt verzorgd, een steentje bijdraagt, zijn er specifieke soorten die de meeste CO2 uit de lucht filteren.

Planten voor een betere leefomgeving

Ik moet toegeven, ik ben meteen naar het tuincentrum gerend toen ik in het tijdschrift GezondNU las dat onderstaande planten eigenlijk niet mogen ontbreken in een gezonde leefomgeving. Met op mijn boodschappenlijstje de namen van de planten werd ik vriendelijk geholpen aan een exemplaar van iedere soort. Sowieso geweldig wat planten met ons doen. Ze bezorgen ons niet alleen een prettig, vertrouwd gevoel maar dragen ook bij aan bijvoorbeeld stressverlaging!

Deze planten filteren de meeste CO2 uit de lucht:

– Klimop (Hedera Helix)
– Chlorophytum comosum (graslelie)
– Golden Pothos (Devil’s Ivy)
– Spathiphillum (lepelplant)
– Aglaonema (Chinese Evergreen)

Tip: Als je toch in het tuincentrum bent, neem dan gelijk een Aloë vera plant mee om wondjes, zonnebrand en dergelijke mee te verzorgen. Zie Sharons blog op Voedzo voor meer info!

Plaats uitkiezen voor je planten

Houd er bij het plaatsen van de planten op de babykamer wel rekening mee dat je baby er niet zelf bij kan komen. Veiliger voor je kind en ook voor de planten zelf ;-).

2014-05-10T09:11:04+00:00

Over

Ik ben de gelukkige mama van Julian (mei 2012) en Simeon (september 2014). Wij eten als gezin 100% suikervrij, biologisch en experimenteren met het minderen van gluten. Ook streven wij naar een duurzame, gifvrije levensstijl. Beter voor onszelf en beter voor de aarde!

2 Reacties

  1. Evelien mei 10, 2014 om 11:53 am- Antwoorden

    Zijn deze planten ook goed om bijv. in je woonkamer te zetten?
    En welke planten hebben het minste verzorging nodig? wij hebben absoluut geen groene vingers.

  2. Jeanine mei 18, 2014 om 10:04 pm- Antwoorden

    Hoi Evelien, sorry dat ik zo laat reageer. De genoemde planten kun je op elke wenselijke plaats zetten. Zo hebben wij een klimop plantje geplaatst in het raamkozijn van onze badkamer en in vrijwel iedere kamer heb ik een lepelplant geplaatst. De klimop heeft niet veel verzorging nodig. Met 1 keer per week wat water geven gaat hij heel lang mee. De lepelplant is erg mooi maar ook erg dorstig. Die heeft in de zomer wel 2 of 3 keer een slokje water nodig. Als je het een paar dagen vergeet gaat deze plant hangen, geef je hem echter dan een grote slok met water dan staan de bladeren binnen 24 uur weer fier overeind. De Devil’s Ivy is een makkelijke plant. Zet het plantje 1 keer per week op een schoteltje met water en hij gaat jaren mee. Met de andere planten heb ik iets minder ervaring, maar vraag er ook gewoon naar in het tuincentrum!

Geef een reactie