Papa draagt ook

Papa draagt ook
oktober 10, 2014 sharon

tulaJaha. Papa draagt ook. Gezien wij geen wandelwagen hebben is dat wel zo handig. De papa is niet echt van het knopen, al heeft hij dat wel gedaan in het verleden, een ergonomische drager (SSC, soft structured carrier) is meer zijn ding. Hij vindt doeken meer voor mij 😉

Peuterdragen

Onze peuter heeft ook graag bij papa op de rug gezeten tijdens mijn zwangerschap. Hoewel onze peuter bijna altijd zelf liep en nu eigenlijk altijd, is het soms wel handig.

De ergonomische drager

Nu tijdens papadag neemt hij de kids wel eens mee naar de speeltuin, of hij gaat even boodschappen doen. Daarvoor gebruikt hij een ergonomische drager. Dat is een voorgevormde drager waarbij de beentjes in een goede gespreide houding zitten, zodat het niet slecht is voor de heupjes. Maar wel het gemak van een drager (je hoeft niet te knopen) en gelukkig zijn ergonomische dragers ook een heel stuk fijner voor de rug en schouders van de dragende ouder.

Kikkerhouding

Je hebt dragers in alle soorten en maten. Waar wij op letten is dat de houding voor onze kleine man goed is in de drager, de kikkerhouding dus, ondersteund van knie tot knie. Verschillende merken bieden dat aan, helaas meestal niet in gangbare winkels, wel online. Google en gij zult vinden.

Even zoeken en passen

Hij vindt Tula het fijnst dragen. Maar je hebt ook Rose & Rebellion, Wompat, Manduca, Ergobaby, etc. Bij de meesten heb je nog een baby insert voor pasgeboren baby’s, die hebben wij ook. Gezien het soms echt een bomen en de bos verhaal is bij het zoeken naar een geschikte dragers, kun je ook een draagconsulent raadplegen of naar een open dag gaan van één van de webshops, zodat je kunt kijken welk soort drager fijn is en bij je past. Bijvoorbeeld het inloopmoment bij Ooiebeest.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*