Natuurlijke billenbalsem met zink

weledaToen ik van wegwerpluiers naar wasbaar ging, kreeg mijn dochter last van haar billen. De echt bekende luieruitslag. Grappig genoeg heb ik dit proces nu bij meerdere mensen gehoord. Blijkbaar is de omschakeling toch eventjes wennen voor de huid. Wasbare luiers absorberen minder, wat waarschijnlijk de aanleiding is. Dit is eenmalig, zodra het weg is, heb je er geen last meer van.

Alleen natuurlijke producten hier!

Omdat ik alleen natuurlijke producten wilde gebruiken, bleef ik maar smeren en smeren. Het ging alleen niet weg. Allerlei olie gebruikte ik, wolvet, luierloos laten spelen, maar het ging niet weg. Ze had er gelukkig geen last van, maar het is toch vervelend.

Binnen twee dagen weer genezen!

Totdat ik Weleda ging gebruiken, de billenbalsem, en na de eerste keer was het een paar uur later al aanzienlijk minder. En na twee dagen was het volledig weg. Sindsdien heb ik het meerdere mensen aangeraden en die hadden hetzelfde resultaat.

Zink

Ook Diana’s zoon had er last van en ik gaf natuurlijk mijn Weleda tip. Ook bij hem hielp het. Maar Diana was nieuwsgierig genoeg om te onderzoeken waar dat nu aan lag. Wat bleek? In tegenstelling tot de andere zalfjes en oliën bevat Weleda zink. Zink wordt veelal gebruikt in de minder natuurlijke crèmes, en waarschijnlijk is dit de werkzame stof in de Weleda billencrème. Trouwens, Urtekram zinkzalf lijkt me hetzelfde doel te hebben, maar deze heb ik nog nooit gebruikt 🙂

Dus: last van luieruitslag en je kokosolie en wolvet helpen niet? Probeer Weleda eens! Het is o zo simpel, maar als je het nodig hebt, o zo fijn om te weten!

2013-04-27T20:38:06+00:00

Over

Mijn leven in getallen: 31 jaar oud, 9 jaar getrouwd met Sebastiaan. Moeder van Keela (5), Judah (3) en Vanna (maart 2017). Niet perfect. Leert elke dag. Ik houd van grote dromen, nieuwe dingen, mooie mensen, lekker eten, persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen.

8 Reacties

 1. diana april 28, 2013 om 5:40 pm- Antwoorden

  Jaaaa sindsdien heb ik al een paar tubes in huis gehaald, echt heel fijn spul en het was het enige wat hielp! Gelukkig hoef ik het niet meer elke dag te smeren aangezien zijn huidje helemaal gewend is nu. Hooguit als we de nacht in gaan smeer ik het eventjes in, als ik het niet vergeet 🙂

  • sharon april 28, 2013 om 8:07 pm- Antwoorden

   Precies, hier ook niet elke dag, gewoon af en toe even 🙂

 2. Natascha april 28, 2013 om 8:37 pm- Antwoorden

  Ik heb goede ervaringen met de zinkzalf van Urtekram
  Over t algemeen gebruikt dit merk nog minder toevoegingen als Weleda

  • diana april 28, 2013 om 9:34 pm- Antwoorden

   Oh ik zal eens kijken, Urtekram vind ik ook een hele fijne merk!

  • simone april 28, 2013 om 9:56 pm- Antwoorden

   Ik heb ook de urtekram zinkzalf. Erg fijn 1 keer smeren en de volgende dag is het over!

 3. Linda Gijsen april 28, 2013 om 9:00 pm- Antwoorden

  Heb deze van begin af aan gebruikt voor mijn meisjes. Op aanraden van collega, die het had van haar dermatoloog. Ben nu bezig met de 2e tube en de oudste is 4 jaar. Nu gelukkig niet meet nodig.

 4. Sanne april 28, 2013 om 10:51 pm- Antwoorden

  Onze kleine man heeft het gelukkig nog niet nodig maar heb ook de weleda billenbalsem in huis ik vind de iedere dag olie van weleda ook heerlijk smeer ons mannetje na het badje ( weleda crème bad) hier helemaal mee in trekt ook snel in de huid top producten zonder rare fratsen 🙂

 5. Rosanne april 29, 2013 om 12:54 am- Antwoorden

  Teveel zink gebruiken is ook niet goed. Dus wij gebruiken op sint-janskruid olie van het blauwe huis. Verkrijgbaar bij de biologische winkel. Een klein beetje erop smeren is voldoende

Geef een reactie