Mijn draagervaring

Mijn draagervaring
februari 5, 2015 simone

Bij mijn eerste inmiddels meer dan 5 jaar geleden was ik helemaal niet thuis in dragen. Het trok me wel want tijdens de zwangerschap had ik de welbekende baby-Björn draagzak gekocht. Na de bevalling bleek mijn zoontje een spuger te zijn en sliep hij overdag maar heel weinig. De draagzak heb ik april 2010 013misschien 2 keer gebruikt. 1 keer voor de foto en de andere keer voor het echt. Na een paar bewegingen van mij waarbij hij heen en weer geslingerd werd, waren we beide ondergespuugd en hield ik het voor gezien.
In het begin lukte de uitstapjes met kinderwagen nog en sliep hij daarin zolang ik in beweging was. Supermarkt lukte bijvoorbeeld echt niet dat was huilen geblazen voor beide 😉 Zodra mijn zoontje kon lopen was die kinderwagen ook gauw afgedaan. Mijn zoon heeft snel lange stukken leren lopen. Gelukkig heb ik ook een sterke man die mijn zoon vele kilometers heeft gedragen. Op de nek of in zijn armen!

Nummer 2: mijn dochter

2012 107 (3)Bij de tweede dacht ik, dit moet toch anders kunnen. Voor haar had ik daarom een draagdoek van stretchstof en een mini-monkey. Toen ze nog klein en licht was lukte dit aardig. Ik was en ben alleen geen held in het knopen van doeken waardoor ze vaak losjes in de draagdoek zat en met 2012 108 (3)bewegen gaat het dan langzaam echt te los zitten waardoor ik weer opnieuw kon beginnen. De mini-monkey gebruikte ik af en toe als hangmatje in de box. Verder was het al snel te zwaar om haar op deze manier te dragen. Gelukkig heeft zij de kinderwagen meestal nooit een probleem gevonden. Ze lag meestal op haar buik alles goed in de gaten te houden 🙂

Nummer 3: de ergonomische drager

IMG-20140625-00911Nu bij de derde ben ik voor een ergonomische drager gegaan! Het knopen van een doek heb ik namelijk nog steeds niet onder de knie en ik was vooral op zoek naar iets wat ik snel kon omdoen. Als moeder van 3 is het erg handig om je beide handen vrij te hebben en toch je baby dichtbij je te hebben. Zelf heb ik een manduca, puur omdat ik deze een keer kon lenen en bij mijn dochter van toen 2 heb geprobeerd. Er zijn namelijk vele verschillende modellen. Als je ook een drager wil is het het waard eens rond te kijken. Bij sommige winkels kun je bijvoorbeeld ook camera 356verschillende modellen passen. Zelf heb ik een tijdje terug ook een erg fijne drager geprobeerd bij deze winkel in Groningen. Hier liggen ook draagdoeken zodat je kan kijken wat het beste bij je past.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*