Kerstinkopen? Tips om budgetvriendelijk gifvrij speelgoed in te slaan

Kerstinkopen? Tips om budgetvriendelijk gifvrij speelgoed in te slaan
december 19, 2013 Jeanine

EverEarthAl eens eerder schreef ik een blog over mijn zoektocht naar echt veilig speelgoed. Onder echt veilig speelgoed versta ik speelgoed dat ik met een gerust hart aan mijn kind kan geven zonder dat ik me zorgen hoef te maken over eventuele BPA en andere weekmakers die vrijkomen, chemische verflaagjes, brandvertragende stoffen (in knuffels) enzovoort. Gelukkig zijn er een aantal speelgoedmerken die echt het beste met ons en de wereld voor hebben! Helaas zijn die merken niet altijd bereikbaar voor gezinnen met een wat kleinere portemonnee. Websites als Marktplaats.nl bieden uitkomst.

Speelgoed van EverEarth & Wonderworld


Er zijn vast veel meer goede speelgoedmerken op te noemen, maar deze zijn bij ons favoriet: EverEarth en Wonderworld. Beide produceren speelgoed van verantwoord hout, met onschadelijke verf (sojaverf of verf op waterbasis), en het speelgoed bestaat uit een degelijke constructie waardoor het jarenlang meegaat. Ook doen beide merken iets terug voor de wereld. Zo plant Wonderworld een boom voor elke boom die wordt gebruikt, net zoals de eigenaar van de boomplantage dit doet. Twee nieuwe bomen dus wanneer er één wordt gekapt! Daarbij ziet het speelgoed er echt heel aantrekkelijk en mooi uit. Mijn zoon speelt graag met het vormenhuisje van Wonderworld en ontdekt steeds iets nieuws in het Activity Center van EverEarth (ziet er zo mooi uit, heeft bij ons echt een prominente plaats in de woonkamer gekregen!).

Zulk mooi speelgoed verdient een nieuwe eigenaar!

Het Activity Center hebben we via Marktplaats in onze eigen woonplaats gekocht. Nieuwprijs ligt rond de 100 euro, voor 20 euro konden wij het overnemen. Ook speelgoed van Wonderworld is volop verkrijgbaar via Marktplaats. Zo kan iedereen zijn/haar kind toch mooi en veilig speelgoed geven deze Kerst! Alvast Fijne Feestdagen!

Comment (1)

  1. Jouke 6 jaar geleden

    Leuk, ik doe dit met wel meer dingen, zoals bio-matras, boeken etc. Ik vind het soms bijna jammer dat anderen nieuwe dingen voor ons kopen, terwijl het ook 2e hands beschkbaar is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*