Groene smoothies voor kinderen en baby’s

Groene smoothies voor kinderen en baby’s
oktober 16, 2012 sharon

Een tijdlang heb ik groene smoothies gedronken. Een heerlijke manier om meer groenten binnen te krijgen, en ook nog eens lekker, simpel en snel. Het is een beetje verwaterd, maar nu heb ik het weer opgepakt. Toevallig kwam ik net een leuk boek tegen van de ‘bedenker’ van de groene smoothies, die ik heb aangeschaft om me te laten inspireren.

Wat zijn groene smoothies?

Groene smoothies zijn -jep- smoothies, bestaande uit fruit, groene bladgroente en water. Groen bladgroente is echt supergezond en om de één of andere reden vind ik het moeilijk om hier genoeg van binnen te krijgen. Het is een beetje bitter en ik vind de structuur ook niet echt lekker. Daarom heb je groene smoothies, dan krijg je toch je dagelijkse portie binnen, naast het gezonde eten wat je de rest van de dag natuurlijk eet. Het is geen ticket om verder ongezond te eten…

Groene smoothies voor baby’s en kinderen

Nog nooit had ik erover nagedacht, maar eigenlijk vind ik het een goede gewoonte die ik mijn baby wil aanleren. Want als ze straks ouder is, zou ik het prettig vinden dat ze graag groene smoothies drinkt. Het is zo’n mooie aanvulling vol met voedingsstoffen, niet alleen voor mij, maar zeker voor kinderen! Dus nu drinkt ze met me mee. Ik heb rietjes bij Greenjump gekocht -de roze natuurlijk- en nu geef ik haar elke ochtend wat. Ze begrijpt nu een beetje hoe het rietje werkt, en neemt een paar slokjes af en toe. Het is een beetje wennen voor haar, vooral omdat ze koud zijn en mevrouw houdt niet van (ijs)koud (to do voor morgen: een niet-koude smoothie maken). Eerst een beetje wennen, dan wat meer drinken en uiteindelijk enthousiast worden, zo gaat dat toch? Mijn doel is het in elk geval wel!

Boekentips

Als je nieuwsgierig bent naar groene smoothies, kun je er eventueel meer over lezen of lekkere recepten uitproberen. Het is helemaal niet vies namelijk! En je begint met meer fruit en weinig groente, zodat je gewend raakt en dan kun je langzaam meer groente toevoegen en minder fruit. Leuk he!

Kijk hier voor een leuk e-book met veel recepten ter inspiratie

Comments (5)

 1. Dieuwke 7 jaar geleden

  Hoe oud is je dochter?

  • Auteur
   sharon 7 jaar geleden

   Ze is nu 17 maanden, maar tijdens dit schrijven en proberen was ze 10-11 maanden 🙂

 2. Fianne 7 jaar geleden

  Ook al eens een keer zevenblad geprobeerd in een mix? Je schijnt het rauw te kunnen eten en je kunt het bijna overal wel vinden langs te kant van de weg of in je eigen tuin… Ik ben zelf in ieder geval van plan om het een keer te proberen. Schijnt erg gezond te zijn!

 3. Judith 6 jaar geleden

  hallo,

  mijn dochters vinden tot nu toe alle groene smoothies lekker. ik heb alleen het idee dat hun darmpjes er nogal moeite mee hebben, ze zijn 2 jaar oud. Ik geef ze dus altijd maar een klein beetje en ze eten er gewoon nog boterhammen bij.
  De paar keer dat ik ze meer heb gegeven krijgen dunne ontlasting. En ze eten er niet minder op. Is dit normaal? en enig idee hoeveel ze zouden moeten drinken om niet meer te hoeven eten? ik vind dat wel erg lastig.

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Hai Judith, groene smoothies bevatten rauwe groente die erg heftig kunnen zijn voor de darmen. Als je dit merkt zou ik het niet geven aan je kinderen, niet iedereen kan even goed tegen groene smoothies (weet ik nu 😉 ) groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*