Geitenmelk voor baby’s – een beter alternatief?

Geitenmelk voor baby’s – een beter alternatief?
april 1, 2014 sharon

In mijn zoektocht naar een voor mij prettige oplossing om aan mijn baby te geven, mocht het nodig zijn, kwam ik natuurlijk op geitenmelk uit. Al heel lang weet ik dat het lichter verteerbaar is dan kunstvoeding gemaakt van koemelk, geitenmelk lijkt qua samenstelling ook meer op moedermelk en behalve dat het prijzig is, kun je het gemakkelijk verkrijgen.

Geitenmelk bij koemelkallergie

Geitenmelk kan een oplossing zijn voor kindjes met een koemelkallergie. De allergie is namelijk voor het eiwit dat in koemelk aanwezig is, en deze is anders in geitenmelk, waardoor dit veelal kan. (uiteraard, raadpleeg voor nauwkeurige en persoonlijke info je diëtiste). Natuurlijk bevat geitenmelk wel lactose, zoals elke melksoort.

NANNYcare

In Nederland ken ik eigenlijk alleen NANNYcare. Ik zie het staan in de biologische winkel, al kun je het vast op meerdere plekken verkrijgen (het is niet biologisch, wel lopen de geitjes vrij rond).

Licht verteerbaar, vitaminen en geen onnodige toevoegingen

Ik zei het al, geitenmelk is dus licht verteerbaar. Waar koemelk in 2,5 uur verteerd wordt, duurt dat bij geitenmelk maar 40 minuten. Het bevat meer vitamine A en D, het eiwit is anders dan in koemelk (ook makkelijker verteerbaar). Daarnaast bevat deze NANNYcare geitenmelk geen rare, onnodige toevoegingen zoals glucosestroop, wat wel vaak in koemelk wordt gestopt.

Wel verhit

Natuurlijk is de melk nog steeds gepasteuriseerd, verhit dus, wat naar mijn idee toch ten koste gaat van de voedingswaarde. Dat vind ik jammer. En natuurlijk, ook deze melk zal altijd hetzelfde smaken. Dat is ook jammer 🙂 Maar, van alle kant-en-klaar zuigelingenvoeding waarbij je alleen poeder en water nodig hebt, vind ik dit wel de beste optie.

Qua financiën hoop ik wel dat het lukt met borstvoeding, als dit het alternatief zou zijn 😉

Comments (12)

 1. Susan 6 jaar geleden

  En anders weet je meteen kraamcadeautjes 😉
  haha of je vraagt al je familie, vrienden, kennissen en followers een proefpakketje aan te vragen en naar jou op te sturen 😉
  x

 2. Maaike 6 jaar geleden

  Ik ben na 8 maanden borstvoeding langzaam overgestapt op de nannycare melk. Hij kreeg toen ’s ochtends en ’s avonds borstvoeding en overdag geitenmelk. Dit omdat kolven met een baan in de buitendienst nodig onhandig en lastig is. Hij stapte moeiteloos over en vindt het nog steeds erg lekker! Ik deed zo ook vrij lang met een bus waardoor het financieel ook goed te doen was.

 3. Merel 6 jaar geleden

  Super! Ik volg je zoektocht naar de ideale melk en dit was ook mijn bevinding! Fijn deze bevestiging. Mijn kleine krijgt nu bijna 11 maand volledig borstvoeding. Ik wil nu langzaamaan gaan overstappen op flesmelk. 1 voeding, s’ochtends en s’avonds nog wel de borst. Weet jij of je verschillende stadia hebt in deze nannycare? Nutrilon heeft dat bv opvolgmelk etc. Alvast bedankt!

  • Renee 6 jaar geleden

   Hoi Merel,

   Nanny care heeft een peutermelk vanaf 1 tot en met 3 jaar. Maar kinderen hebben eigenlijk geen melk meer nodig vanaf een jaar als je een gevarieerde voeding aanbiedt.

   Groetjes Renée

 4. Elise 6 jaar geleden

  Tot deze conclusie kwam ik ook een half jaar terug toen dochterlief afgevallen was en mijn voeding blijkbaar te weinig was voor haar. Ik had geluk, via marktplaats kwam ik in contact met iemand die 5 bussen voor ruim de helft van de prijs verkocht, dus kon ik weer een half jaar vooruit 🙂 Dochter is er goed van bijgekomen, in combinatie met vaste voeding. Omdat ze toen al ruim een half jaar was, dronk ze ook niet meer volledig melk, dan gaat het niet zo hard. Ze had helemaal geen last van de overgang op deze melk. Er is trouwens geen verschil tussen in stadia, ze hebben geen opvolgmelk. Wel peutermelk, maar dat is vanaf 2 a 3 jaar.

 5. Taminah 6 jaar geleden

  Er zit in nannycare helaas wel maltodextrine in..ik geef de mijne van anderhalf jaar gewoon biologisch geitenmelk.

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Oh echt? Beetje jammer, bedankt voor de toevoeging!!

 6. Ilona 6 jaar geleden

  Hebben je als alternatief voor eigen moedermelk ook aan donormelk gedacht? In mijn ogen het beste alternatief als de borstvoeding niet slaagt. Overigens is een lactatiekundige laten komen volgens mij ook altijd goedkoper dan de vele pakken kunstvoeding die je moet kopen als het niet lukt.

 7. Renee 6 jaar geleden

  Hoi Sharon,

  Bij mij lukte het helaas niet met borstvoeding, na 16 weken kolven liep het ook nog zo drastisch terug dat ik voor een ander alternatief moest kiezen. Wij kozen ook voor geitenmelk. Je kunt de geitenmelk van bambinchen via internet bestellen, deze is goedkoper en beter in de toegevoegde vitamines en mineralen dan de nanny care. Bambinchen is de geitenmelk uit Duitsland. Onze zoektocht was toen der tijd hetzelfe als die van jou nu. Ik betaalde 150 euro voor 12 blikken van 400 gram en 15 euro verzendkosten. Als de melk bevalt, dan kan je meer blikken in een keer bestellen.
  We hebben inmiddels onze keuze voor de tweede (juli 2014) ook gemaakt. Lukt borstvoeding niet, dan geitenmelk.

  Liefs Renée

 8. Rolien 6 jaar geleden

  Mijn dochter van bijna 8 maanden krijgt sinds kort naast de borstvoeding ook (voor een klein deel) NANNYcare melk. Er zit géén maltodextrine en/of glucosestroop in en vanwege de vele voordelen die geitenmelk heeft, was/is deze voeding voor ons het beste alternatief.

 9. Loes 5 jaar geleden

  ook ik heb de nannycare geitenmelk gekocht, mijn kindjes (tweeling) moeten nog geboren worden, maar ik heb het graag bij me in het ziekenhuis, mocht de borstvoeding niet op gang komen. De lactatiedeskundige vroeg me om nog even uit te zoeken of deze voeding ook geschikt is voor premature kindjes. De kans op vroeggeboorte is bij mij wat groter, vandaar.
  Iemand die hier meer over weet?

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   Ik zou even contact opnemen met de fabrikant 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*