Geef een kinderkledingruilfeestje!

Geef een kinderkledingruilfeestje!
april 16, 2015 Anouk

Een leuke, goedkope en duurzame manier om kleertjes te vinden voor je kleintje is een kledingruilfeestje. Je geeft wat weg en misschien krijg je iets leuks terug. Ik heb dit wel eens met een paar vriendinnen gedaan en dat was erg geslaagd. Maar hoe pak je zoiets aan met kinderkleertjes? Hier volgen een paar tips.

Tip 1

Kies je gasten zorgvuldig uit. Het heeft weinig zin om je vriendinnen met kinderen in maat 156 te vragen, terwijl je eigen kindje maat 74 heeft. Daar schieten jullie allemaal niets mee op. Dus kies meiden uit met kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd. Bijvoorbeeld moeders van school of je groepje van de zwangerschapsyoga, babymassage etc.. Je kunt ook zwangere dames uitnodigen, want die zullen blij zijn met het kleinste spul. Als zij iets oudere kinderen hebben, hebben zij ook iets te ruilen. Als je óók nog kunt ‘filteren’ op jongen/meisje is dat nog handiger, maar dat hoeft natuurlijk niet. Veel kleding is geschikt voor jongens en meiden. Om een goeie dag uit te kiezen kun je gebruik maken van een datumprikker op internet. Verzoek je gasten om zonder kinderen te komen als je dat te druk vindt.

Tip 2

Vraag aan iedereen of ze iets lekkers willen meenemen. Misschien zelfs iets wat ze zelf gemaakt hebben. Zo kunnen jullie lekker proeven van elkaars creaties en hou je de kosten binnen de perken. Zet een paar potten thee en laat het verder gebeuren. Geen stress!

Tip 3

Bedenk hoe jullie gaan zoeken. Gooi je alles op een hoop of sorteer je eerst per maat? Als je voor dat laatste kiest, is het handig papier op de grond te plakken met daarop de maten. Op die plek verzamel je alle maatjes 56, daar 68 etc.. Ik vind het eerlijk gezegd leuker om gewoon te zeggen: ‘graaien maar!’ Je weet maar nooit wat je tegenkomt en als iets nog een beetje te groot is, komt het misschien later van pas.

Tip 4

Maak er een gezellige middag van, maar stel wel een paar regeltjes op. Bijvoorbeeld ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ of dat jullie gaan loten om een gewild kledingstuk: als je iets pakt wat de buurvrouw ook graag had willen hebben, kunnen jullie er om tossen.

Tip 5

Verwacht niet dat je de hele zomergarderobe voor je oogappeltje zult scoren. Ga ook niet heen met de instelling ‘voor wat, hoort wat’. Het gaat om de aardigheid en als je een leuk broekje of jurkje vindt is dat mooi meegenomen. Anders had je niets gehad! Je kunt trouwens ook zoeken voor een andere moeder, als je weet wat ze nodig heeft en haar smaak kent. Lever zelf alleen de kleertjes in die je anders ook had weggegeven. Andere dingen kun je misschien nog doorverkopen of bewaren voor later.

Tip 6

Veeg aan het einde van de middag alle overgebleven kledingstukken bij elkaar en doneer ze aan de kinderkledingbank of doe ze in de Zak van Max. Zo komen ze nog goed terecht.

Veel plezier! Ik hoor graag hoe jullie feestje is geweest!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*