Gebakken appel

Gebakken appel
januari 29, 2013 ilona

gebakken appelNa mijn vorige bericht over onze slechte eter, braken er ineens dagen van ‘smullen’ aan. Reden? Geen flauw idee maar ineens wilde hij zijn eten al hebben nog voordat hij goed en wel in de stoel zat. Alles werd geproefd en hij nam ook echte hapjes. Legde het stukje eten dan even terug en ging in alle rust zijn hapje zitten verwerken en slikte het dan ook echt door. En ik… ik zat hem vol verbazing en trots minutenlang aan te gapen. Hij eet!!!

En het allerschattigst is nog wel dat als hij iets erg lekker vindt en hij is echt gretig, dan wil hij het niet zelf doen, dan moet papa of ik het stukje vasthouden en dan valt hij echt aan en hapt en slurpt hij het zo op.  Zo heeft hij van de week gewoon een kwart van een boterham op, nou dat is echt een prestatie hier.

Hij kan het!

Nu weten we in ieder geval dat hij het kan en dat hij dus weet hoe het moet. Yes…weer eens stap verder. Het wisselt heel erg per dag hoe hij het doet en ook per maaltijd, maar het gaat iets vooruit dus. Ik wil nu ook niet meer alles uit de kast trekken om er maar iets in te krijgen. Hij moet gewoon eten van wat er op zijn bord ligt. Anders leert ie misschien nog dat hij op deze manier uiteindelijk altijd krijgt wat hij het lekkerst vindt? Zoals Sharon al zei: “ze laten zichzelf heus niet verhongeren.”

Gebakken appel in kaneel

Omdat fruit tot nu toe helemaal weinig interesse heeft gehad en hij een een week of wat geleden gebakken aardappeltjes heerlijk vond, leek het me een idee om wat schijfjes appel te bakken met een klein beetje kaneel.  Nou nou nou..dit is echt een succes!

Het is te simpel voor woorden, maar oh zo lekker ook om zelf te eten. Voor de vorm nog even de uitleg:

Benodigdheden

appel (in schijfjes)
kaneel
Olie (naar keuze)

Bereiding

Doe de olie in een pan en laat heet worden. Leg de schijfjes appel erin en bestrooi met een beetje kaneel. Draai de schijfjes om als ze een beetje zacht beginnen te worden. De schijfjes moeten wel zacht zijn, maar niet zo zacht dat ze meteen tot moes geknepen worden als je baby het vasthoudt.
Daarna even af laten koelen en lekker samen van genieten.

Hier hapt hij het nu het liefst uit mijn hand en als hem dat niet snel genoeg gaat, grist hij het uit mijn hand en stampt het zo zijn mondje in.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*