Eetdagboekje van ons gezin: papa, mama, kleuter en dreumes

Eetdagboekje van ons gezin: papa, mama, kleuter en dreumes
september 20, 2013 Diana

Het leek ons allemaal leuk om eens te laten zien wat we op een dag zoal als gezin eten om jullie lezers te inspireren. πŸ™‚ Simone ging me al voor. Ik vond het super leuk om te lezen wat een andere mama haar kinderen te eten geeft op een dag en zo leer je zelf ook weer nieuwe dingen! Zo vonden we hier thuis haar banaan-chiazaad pudding heel lekker! πŸ™‚ Nu is het mijn beurt! πŸ™‚ Pik eruit wat je leuk vindt.

De ochtend: havervlokken met banaan, pindakaas en cacao

Mijn gezin is enorm fan van havervlokken in de ochtend dus het staat geregeld op het menu. Het is ook super makkelijk: je zet de havervlokken op met wat water of (rijst)melk en wanneer het klaar is, garneer je het met wat je lekker lijkt. Wij aten vandaag een ontbijt met havervlokkenpap, amandelen, pindakaas, banaan en cacao. Ik maakte het banaan/pindakaas en cacao mengsel snel in de keukenmachine. Een soort van saus die ik over de warme havervlokken strooide. Ik garneerde het geheel met wat gehakte amandelen. Het zag er alleen niet uit, niet echt fotogeniek zeg maar πŸ˜‰ Dus vandaar wel een foto van mijn kinderen die het eten en niet zo zeer van de pap zelf. πŸ™‚

gezondemama1

Tussendoortje: Appel met amandelpasta

Niet lang na het ontbijt gaat mijn dreumes naar bed en die slaapt meestal tot het middageten. Mijn dochter vraagt dan meestal om wat fruit. Die krijgt ze vaak gewoon zo, maar sinds ik een keer appel met amandelpasta voor haar heb klaar gemaakt vraagt ze nu elke keer: “Mama mag ik appel met mandelpasta?” Zo lief πŸ™‚

GEZONDEMAMA2

Middageten: Lijnzaadbrood met hummus en rauwkost

Dit is bij ons zeer variΓ«rend, afhankelijk van hoeveel tijd we hebben. Zijn we thuis dan eten we meestal warm met groente (maaltijd salade, pasta, rijst etc) maar vandaag hadden we wat minder tijd omdat we om 13:00 uur op het consultatiebureau moesten zijn. Vaak is een volkoren zuurdesem speltboterham of rijstwafels dan het antwoord. Vanmorgen had ik echter het lijnzaadbrood met Rozemarijn gebakken van Amber Albarda. Die aten we met zelfgemaakte hummus (die ik al klaar in de koelkast had staan) en wat rauwkost met een scheutje olijfolie.

gezondemama3

Tussendoortje: Bananen en rozijnen

Heel simpel tussendoortje. Fruit is hier favoriet, wat voor soort ik ook geef! En rozijntjes eten ze als snoepjes. πŸ™‚ Dus kregen de kinders in de middag bananen en rozijnen.

Avondeten: Pasta (volkoren spelt fusilli) met venkel, citroen en andijvie.

Vandaag kregen we ook onsΒ Bio aan huis groente pakket binnen. Veel andijvie en venkel zat erin, dus ik moest daar wat mee doen. Ik maakte er een heerlijke pasta mee die door iedereen dankbaar werd opgegeten. Pasta is hier favoriet en we eten het in alle vormen en maten en er bestaan duizenden sauzen voor. Mede ook door mijn Italiaanse afkomst kan ik pasta simpelweg niet afzweren en eten we het meerdere keren per week. De ene keer kies ik voor een pasta waarin spelt is verwerkt, een andere keer een variant met volkorenrijst of boekweit en mais.

gezondemama4

Drinken

De kinders drinken hier graag de hele dag door water. Ze vragen om niets anders en vinden het lekker. Mijn jongste is het gewend, hij heeft naast borstvoeding nooit anders gehad. Bij mijn dochter heb ik het haar echt moeten leren (ze was twee jaar toen we het roer omgooide). Eigenlijk ging dat zonder al te veel problemen: ik bouwde het langzaam af (van siroop, melk en fristi naar diksap en verse appelsap naar steeds meer water) na een paar maanden begon ze zelf om water te vragen en soms vraagt ze nu ook eens om een glaasje rijstmelk. Dus vandaag ook alleen water voor iedereen (nou voor mij en mijn man dan nog wel een koffie tussendoor πŸ˜‰ ) en wat moedermelk op verzoek voor de dreumes.

Comments (6)

 1. ilona 7 jaar geleden

  Nu heb k dus honger he! Dat brood van Amber wilde ik toevallig dit weekend gaan maken. Die pasta ziet er heerlijk uit! In ons pakket vorige week ook veel andijvie en venkel, had ik maar geweten dat het zo smakelijk zou zijn in pasta πŸ˜€

 2. Marieke 7 jaar geleden

  Wat een leuke site is dit! Alleen een vraagje ik dacht dat het allemaal glutevrij is hier maar nu lees ik dat je speltbrood eet. Daar zitten wel minder gluten in maar het is niet glutevrij of is er glutevrij speltbrood?

 3. Auteur
  Diana 7 jaar geleden

  Hoi Marieke, Wij eten af en toe wel spelt, maar zeker niet dagelijks en tarwe probeer ik wel zo veel mogelijk te vermijden. Zo af en toe wat speltpasta, of een speltbrood kunnen wij wel verdragen. Maar dat is dus per persoon verschillend πŸ™‚
  Groetjes,
  Diana

 4. Marieke 7 jaar geleden

  Dankjewel voor je antwoord. Ik heb de site gevonden via Google : glutevrij. Maar dan is het misschien toch geen site voor mij. Ik zag speltbrood en pasta staan vandaar mijn vraag deze bevatten alle twee tarwe en dus gluten. Ik ben gluten intolerant, en mijn oudste is erg gevoelig voor suikers. Maar iig bedankt wn. Een mooie site is het wel!

  • Auteur
   Diana 7 jaar geleden

   Er staan wel veel glutenvrije recepten op de site Marieke πŸ™‚ En ook op mijn eigen persoonlijke blog.

   Het brood die je trouwens op de foto ziet is wel glutenvrij πŸ™‚ en de havervlokken ook (had de glutenvrije gebruikt van Lieke is vrij). Alleen ons avond eten dus niet omdat die speltpasta bevatte, maar die kan je net zo goed vervangen door gllutenvrije pasta eigenlijk.

   Succes verder! πŸ™‚

 5. Marieke 7 jaar geleden

  Ik kan trouwens vaak producten met weinig gluten verdragen hoor. Maar ik durf het toch niet te eten vanwege de verhoogde kans op darmkanker. Vandaar dat ik 100% glutevrij eet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*