Een metalen lepel voor mijn baby

Een metalen lepel voor mijn baby
februari 24, 2015 sharon

Ik geef toe. Het is niet echt een heel boeiend onderwerp. Maar ik wil het gewoon een keertje zeggen. Baby’s hebben geen eigen lepel nodig. Van plastic. Een gewone koffielepel doet het echt fantastisch. Ik heb de plastic lepel trend nooit begrepen en dat zal ik waarschijnlijk ook nooit doen.

Ronde randen enzo

Ik snap heus dat de plastic lepels BPA vrij zijn. En ik lees ook dat een plastic lepel met ronde randen prettiger is voor de mond van een baby. Het kan dus zijn dat men mijn kinderen heel zielig vindt, gezien ze moeten eten met zo’n metalen lepel zonder ronde randen. Ze weten niet beter, maar ze hebben er ook nog nooit pijn aan ondervonden. Mijn baby eet trouwens meestal met zijn handen (Rapley), maar óók met een lepel, als de maaltijd niet met handen te grijpen is (lees hier).

Heet, warm en koud

Zo’n lepel die van kleur verandert als het eten dat erop ligt te heet is, heb ik ook nooit gehad. Misschien is het heel handig, maar ik weet ook niet beter. Ik voel gewoon met mijn lip.

Handen, vork, mes en lepel

Mijn peuter heeft ook nooit een plastic lepel gehad en eet nu met handen, mes, vork en lepel. Waar ze zin in heeft. Van alles gebruikt ze het liefst de grootste versies uit de bestekla. Dat wil ze namelijk graag.

Het maakt helemaal niets uit

Een plastic lepel is echt iets wat je nooit nodig hebt, eigenlijk. Als je erover nadenkt. Natuurlijk kan het prima. Er zal geen enkel verschil in eetbeleving zijn, dus eigenlijk maakt het echt niets uit. Maar de lepels in je bestekla doen het net zo goed. En dat vind ik dan toch best handig.

Comments (5)

 1. Mama's Jungle 5 jaar geleden

  Haha sjaa, zo simpel, zo logisch 🙂

 2. evelien 5 jaar geleden

  Een plastic lepel vind ik wat prettiger voor onze houten vloer aangezien de lepel een aantal keer per maaltijd op de grond beland….maar das een ander ‘probleem’ 😉

 3. Karin 5 jaar geleden

  Haha, ik heb zat plastic lepels, maar me dochter gebruikt ze vaak als speelgoed. Dus uit gemakzucht krijgt mijn zoontje van een paar maanden ook altijd een gewone theelepel

 4. Canan 5 jaar geleden

  Ik wilde graag een plastic lepeltje gebruiken voor mijn dochter, omdat naar mijn weten vitamines verloren gaan door metaal. Mijn dochter echter dacht daar anders over, zij eet beter met een koffielepeltje 🙂

 5. jacqueline 5 jaar geleden

  wat kan je in plaats van rijstebloem door de melk doen? Volgens mij zitten er niet echt voedingstoffen in rijstebloem, het maakt de melk alleen wat dikker zodat ze langer vol zitten en doorslapen naar mijn idee. Gluten is pas goed om zeker na 9 maanden te geven of was het 12 maanden? Kan je iets van kokosmeel of amandel meel gebruiken of amarath/gierst fijn malen en dat er doorheen doen? Wie weet er een leuk boek over babyvoeding want voedingcentrum en nutricia ben ik het vaak niet mee eens met wat zij aanbevelen.
  Ik ga ook gewoon normale lepels gebruiken, ze maken nu van alles voor baby’s, hadden ze vroeger ook niet. Een gewone beker is ook veel beter voor de kaakontwikkeling, je kan eerst in bad beginnen zodat het knoeien niet erg is en met een dikke vloeistof zodat ze niet meteen te veel binnen krijgen. Handig om 2 handvaatjes eraan te hebben zodat ze het bekertje goed vast kunnen houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*