Een jetlag met een baby (deel 2)

Een jetlag met een baby (deel 2)
april 9, 2015 sharon

vakantieEen heeeeele tijd geleden vertelde ik over onze reis met giga tijdverschil. Ik weet dat het niet voor iedereen interessant is, maar toch, voor de reislustigen onder ons, deel ik graag mijn ervaring. Met natuurlijk het gegeven dat we weten dat elk kind anders is, waardoor het slechts een ervaring is.

Jetlag en lang vliegen

Mijn vorige bericht over een jetlag beschreef ik hier. En vliegen met kids hier. Ben je geïnteresseerd in het onderwerp, lees die dan eerst even.

Meerdere ritmes

Wij vlogen naar Amerika met 9 uur tijdsverschil toen mijn baby 4 maanden was. Fulltime borstvoeding + onze schat sliep de nacht al een tijdje heerlijk door. We kwamen terug toen hij 5 maanden was. Een baby heeft een eigen ritme. Niet alleen een slaapritme, ook een plasritme en een voedingsritme. Het slaapritme was binnen een week hersteld (bij de peuter ook). De nachten waren slaaptijd. Het plasritme duurde ongeveer 3 weken. Dus tot die tijd was het vooral ’s nachts ontzettend veel plassen en overdag nauwelijks. En dan het voedingsritme. Dat is nog niet hersteld.

Heen en terug

Toen we erheen vlogen zat er wel ergens 4-6 aaneengeslapen uren zonder voeding in de nacht. Toen de terugvlucht er nog eens bij kwam is dit volledig weggevaagd. Nu, 5 maanden later, is dit nog steeds zo. Natuurlijk is er weleens een lichtpuntje met wat langere uren zonder voeding. Maar over het algemeen voed ik hem 1-3 keer ’s nachts.

Dit hebben wij helemaal zelf gedaan. Ik durfde met mijn dochter nooit te reizen naar plekken met tijdsverschil om deze reden. Nu blijkt dat dat inderdaad geen gekke gedachte was.

Goed nadenken

Mocht je dus twijfelen over een dergelijke vakantie, weet dat dit een gevolg kan zijn met kleine baby’s en fulltime borstvoeding. Zeker hoe ouder, hoe beter. En wie weet gaat ’t jouw kind beter af, mijn baby vindt slaap namelijk sowieso voor mietjes.

Comments (2)

  1. lydia 5 jaar geleden

    Toch is het niet gezegd, dat hij z’n ritme altijd vastgehouden zou hebben, als je de trip niet gedaan had. Mijn zoontje heeft namelijk ook doorgeslapen vanaf 8 weken maar rond een maand of 4/5 ging hij ineens weer de avond en vaak 1x per nacht drinken (overdag ook geen reuze slaper) en met n maand of 6-7 ging het weer prima. Nu(1jaar) is hij wel vaak redelijk op tijd wakker maar slaapt wel van 19-7 gemiddeld:-)
    Ik hoop dat Judah ook gauw weer doorslaapt, hoewel ik zo’n voeding snachts ook wel z’n charmes vind hebben, maar meestal ist niet op ‘mijn favoriete’ tijdstip;-)

  2. heidy 5 jaar geleden

    Bij ons sliepen 4 van de 4 kindjes door vanaf rond de 12 weken, sommigen zelfs klokje rond.. 3 van de 4 hielden dat niet langer vol dan 1 of 2 maanden en kwamen daarna weer vrolijk ’s nachts. Persoonlijke conclusie: ze houden ervan 🙂 (ook zonder jetlag)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*