Een baby zonder box

Een baby zonder box
september 2, 2014 sharon

boxWij hebben geen box in onze woonkamer. Bij mijn dochter hadden we die wel, het hoort er tenslotte bij. Daar kun je ze even in leggen als je even iets moet doen. Hoewel mijn dochter toen ze nog echt klein was echt wel lekker speelde op zo’n mat met allemaal zwevende dingen boven haar hoofd, was dat meestal maar kort. Soms viel ze tijdens het spelen in slaap. Toen ze echt nog mini was. Toen ze ouder werd, wilde ze absoluut geen box perikelen meer, maar eerlijk gezegd dacht ik er ook echt nooit aan haar erin te zetten. Het was gewoon prima zonder.

De box is verkocht

Maar ik vroeg me eigenlijk af waarom ik ‘m had. Zo’n mat kun je ook op de grond leggen. Of op de bank, als ze nog niet rollen. We hebben de box toen verkocht en ik wilde pas denken aan een box als ik het gevoel had dat ik er eentje nodig had. Dit verwachtte ik natuurlijk bij ons tweede kind.

Nog steeds geen box

Nu mijn zoon 3 maanden is, hebben we nog steeds geen box. Nog steeds is het moment niet gekomen dat ik denk ‘hadden we maar een box’. Nog steeds ligt zoonlief gewoon op een kussen op de bank of speelt hij op zo’n speelmat met zwevende dingen, op de grond.

Geen terrorpeuter

Ik dacht dat ik ‘m nodig zou hebben vanwege mijn dochter. Ik dacht dat ik mijn zoon veilig weg moest kunnen leggen. In praktijk blijkt dat dat niet nodig is. Wellicht omdat mijn dochter in november al 3 wordt, het lijkt me bij jonge kinderen misschien wat minder praktisch. Of bij peuters die vervelende dingen willen doen met de baby.

Wild?

Onze zoon krijgt veel aandacht van de peuter, maar nooit op een gevaarlijke manier. Ze is niet jaloers, niet boos en niet te wild. Natuurlijk neigt ze soms die wilde kant op, maar daar let ik natuurlijk op. Mijn zoon is ook helemaal gek op de peuter. Hij vindt het wel gezellig, soms liggen ze naast elkaar op de grond te spelen. Dat is voor de peuter een droom die uitkomt πŸ˜‰

‘Laat je broertje even met rust’

Natuurlijk zijn er ook momenten dat ik meerdere keren herhaal tegen het peutertje dat ze haar broertje even met rust mag laten. Als ze dan wat uitdagend wordt, dan is het spel snel klaar, wanneer ik of haar broertje pak of even met haar iets ga doen. Ik vind het juist prettig als ze dat leert πŸ™‚

We zullen zien!

Misschien breekt het moment nog aan, dat het nodig is. Ik weet het niet. Inmiddels weet ik dat wat vandaag is, morgen anders kan zijn, dus we zullen zien. Maar ik ben heel blij dat we niet bij voorbaat de box hebben aangeschaft, en ik hoop zonder box de babytijd door te komen πŸ™‚

Comments (6)

 1. lotte 6 jaar geleden

  Wij gebruiken hier het campingbedje als box, veel praktischer, als er visite komt is het zo ingeklapt en je kan hem ook makkelijk meenemen als je ergens heen gaat zonder kinderen.

 2. Suzan 6 jaar geleden

  Wat grappig! Onze zoon van 17 maanden is een echte rouwdouwer. Toch vind hij het heerlijk om af en toe een uurtje in de box te spelen met boekjes en blokken. Hij heeft het af en toe nodig dat ik zijn omgeving kader. Het is voor hem een echt rustpuntje in de dag.

 3. Saskia 6 jaar geleden

  Grappig deze blog πŸ˜‰
  Hier wel een box en vind het toch wel handig.. Hier nl 2 wilde kinderen (5 & bijna 4) die Sophie echt geen seconde met rust kunnen laten. Op de grond lekker samen spelen, in de box is tijd voor Sophie zeggen we dan, haha.

 4. fleur 6 jaar geleden

  ook hier wordt de box niet veel gebruikt om in te spelen, het is wel prettig en voor veilig om de dreumes even weg te “zetten”, als ik of de 3 jarige even naar toilet moet.ook als ik even naar boven moet is het veiliger want de 3 jarige kan deur open doen en ik wil de dreumes niet altijd in de gang hebben lopen ivm de trappen.

 5. Mama's Jungle 6 jaar geleden

  Kan prima lijkt me, ik had er 1 geleend en relatief maar zo kort gebruikt. Weet niet of ik het inderdaad wel ‘nodig’ zou hebben bij een volgende.

 6. Kim 6 jaar geleden

  Gebruik alleen kokosolie voor de kids jongste is 8 weken 1tl in bad en smeer haar er ook mee in bevalt prima

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*