Dragen met warm weer

Dragen met warm weer
september 9, 2014 sharon

foto-24Hoewel het alweer een stuk koeler is en ik dit eigenlijk een beetje te laat schrijf, is het soms toch nog best warm om te dragen, dus ik gooi het er toch nog meer even in (op verzoek). Het kan namelijk best zweten zijn met een baby op je buik. Sowieso is het heel anders kleding kiezen wanneer je een baby draagt. Je hebt het nu eenmaal eerder warm. Ook is het lastig om je baby goed te kleden zonder dat het zweet uit zijn oren komt.

Tips bij warm weer

Ik zal nog eens een goede post schrijven over dragen bij verschillende temperaturen, maar voor nu even wat handige tips bij warm weer. Natuurlijk kun je je eigen invulling geven, aan de hand van of je baby snel koud is of juist snel warm. Mijn dochter was altijd een kleine fakkel en mijn zoon is precies zo. Ze hebben het dus snel warm en daar houd ik rekening mee.

Mijn kleding

Boven de 25 graden is het gewoon zo luchtig mogelijk kleden, en je gaat alsnog zweten. Dat is iets wat er een beetje bij hoort. Ik heb het gewoon geaccepteerd 😉 Je kleed je wat koeler dan je gewend bent met deze temperatuur vanwege het kleine kacheltje. Ik zie regelmatig mensen met winterjassen langs fietsen en dan loop ik in mijn t-shirt. Als je je baby al in een fietsstoeltje vervoerd kun je een vestje aantrekken op de fiets die je wanneer de doek tevoorschijn komt in de tas doet.

Zijn kleding

Boven de 25 graden heeft hij alleen een romper aan, op de extreem hete dagen alleen een luier. Rond de 20 graden kan hij er wel gewone kleding bij aan, maar vaak met blote voeten. Net als bij jezelf kun je op de fiets een vestje aantrekken wat je uitdoet wanneer je je baby in de doek doet.

De knoop

De meest fijne knoop met warm weer is een kangaroo carry. Het is nog steeds regelmatig boven de 20 graden en ik vind deze knoop nog steeds het meest luchtige.

Extreme hitte

Natuurlijk is er geen extreme hitte meer, maar gezien mijn kleine in mei geboren is, hebben we die hitte wel gehad. En mijn kleine is gewend in de doek te zitten met zijn bips. Zeker tijdens slaapuurtjes. Toch gingen we op de hete dagen vooral ’s ochtends er nog even op uit met baby in doek en de peuter buiten de doek. Als het echt warm werd was het vooral rond huis blijven, badje voor de peuter opzetten en ik liet mijn baby in slaap vallen tijdens de voeding en dan legde ik hem naast me neer op de bank bijvoorbeeld, terwijl ik een boek las en m’n benen omhoog had 😉 Wij gaan zelf nog op vakantie, dus we zullen deze techniek nog wel een paar keer toepassen 😉

Maarreuh, er lezen hier fanatieke draagsters mee, nog tips voor de 20+ dagen?

Wordt vervolgd met een herfst & wintereditie.

Comments (10)

 1. Esther 6 jaar geleden

  Ik vind de soort doek nogal wat uitmaken! Je hebt echt dikke warme doeken, die vind ik boven de 20 graden niet meer te doen. Maar een dunne katoenen doek, of mix met linnen (of wol, maar weet dat de meningen daarover verdeeld zijn) is weer erg fijn. En ook met rugknopen; de ruck ipv de double hammock. Veel luchtiger voor jou en je baby. En fijn is Puck he? Wij hebben ‘m ook, erg prettig als het warmer is!

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Ja dat is waar Esther! Haha, hoe temperatuurregulerend wol ook is, met warm weer liever een dun linnen/katoenen doekje 🙂 Puck is heel mooi! Ik had m maar heel eventjes een weekendje, ik had m gescoord voor degezondemama José 😉 haha! (ik had Titania al)

 2. appelstien 6 jaar geleden

  Ik heb hier ook een klein stoveke en moet dus ook heel luchtig kleden (mij en hem). Hij heeft nog altijd meestal blote voeten (1 jaar nu), ik krijg er nogal commentaar op (meestal lief bedoeld, maar blijkbaar zien mensen dat zelden, een baby – peuter in de doek met blote voeten dan nog!!). Wat een mooie doek trouwens! Welke is dat?

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Haha ja de blote voeten!!! Hier ook een veelgehoorde opmerking. Heeft ie t niet koud? Nee, zn voeten zijn warm (anders zou ik m wel sokken aantrekken 😉 ) Doek is van Woven Wings, Puck!

 3. Tamarah 6 jaar geleden

  Zonnekapje op het hoofdje…al is dat weer wat minder tegen de warmtestuwing, maar mijn zoontje heeft geen haartjes en zou zo verbranden. Insmeren met zonnebrandcrème.

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Dan zou ik eerder voor een hoedje kiezen idd…

 4. Manuela 6 jaar geleden

  Hier een dragende moeder met een baby van juni ’14. Op de hete dagen heb ik niet gedragen omdat ik bang was dat het veel te warm voor mn kleintje zou zijn.. Maar in de wagen is ook geen optie omdat het een sauna wordt daarbinnen (donkere kleur wagen helpt ook niet mee). Ik heb de kangaroo knoop nog niet geprobeerd, maar zal hem zeker onthouden voor de warme dagen die hopelijk nog komen.
  Ik lees je blog met veel plezier en heb er al veel tips uitgehaald! Ben op je site gekomen omdat ik zocht naar een vitamine D en K zonder suiker, goed artikel!

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Leuk, dankjewel!! 😀

 5. Anouk 6 jaar geleden

  Een hydrofieldoek tussen jou en je kindje. Helpt het zweet opnemen 🙂

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   handig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*