De ultieme toetenpoetser – budgetvriendelijk

De ultieme toetenpoetser – budgetvriendelijk
april 13, 2015 sharon

doekjesKinderen worden vaak vies. Dat was jullie vast ook opgevallen. Dus die toetjes en handjes worden met zekere regelmaat schoongemaakt ๐Ÿ™‚ Ik heb echt de beste manier gevonden om dat te doen. Houd je vast. Komt ie: een nat washandje. Of een natte hydrofielluier/theedoek. Liefst een beetje lauwwarm water, lekker voor die toetjes.

Billendoekjes zijn voor de billen

Handig, snel en prettig. Misschien doe je het zelf ook zo. Het is ook niet heel bijzonder. Maar er bestaan ook billendoekjes. Die voor de billen bedoeld zijn. Maar wel eens ergens anders voor gebruikt worden. Die doekjes zijn nat, altijd bij de hand, je hoeft niet eens naar een kraan te lopen. Helaas bevatten ze ook parfum en meestal synthetische conserveringsmiddelen. Dat is niet bedoeld voor mondjes of handen – die ze later in hun mond steken.

Parfum op je lippen

Daarnaast heb ik een persoonlijke afkeer van een geparfurmeerd doekje over een mond vegen. Dat is een persoonlijk trekje, ik weet niet of meer mensen dat hebben. Maar zo’n geurend spulletje op je lippen, juk. Met de kans dat je het proeft, ieks. Maar je ruikt het in elk geval de hele tijd, gezien je neus erboven hangt. Brrr. Tot dusver mijn persoonlijke problemen ๐Ÿ˜›

Een gewoon doekje met water is een prettige gewoonte, en ook nog eens heel goedkoop.

Comments (9)

 1. Renee 5 jaar geleden

  Hoi Sharon, hier ook, washandjes of een theedoek, doe maar lekker gewoon, dan doe je al gek genoeg. Groetjes Renee

 2. Jessie 5 jaar geleden

  Ik gebruik hier de spuugdoekjes voor die ik nu niet meer nodig heb. Stapels hebben we er van. Meestal leg ik 1 of 2 natgemaakte doekjes op tafel, ideaal!

 3. Esther 5 jaar geleden

  Hier gebruiken we ook de ‘oude’ spuugdoekjes voor de toeten en vingers. En voor de billen gebruiken we in achten geknipte hydrofielen en wat aangelengde douchecreme (We#eda) in een zeeppompje. Doekjes met de witte was meedraaien, en je kan ze zo weer gebruiken.

 4. mevr. Gewoontjes 5 jaar geleden

  jak, herkenbaar! Ik moet er zelf niet aan denken die parfumdoekjes in mijn gezicht. Handen is nog tot daar aan toe… maar een nat washandje werkt prima!
  (zo maken wij toeten en handen schoon)

 5. Paula 5 jaar geleden

  Heel herkenbaar! ik vind de geur ook niet fijn. We hebben kleine doekjes om nat te maken met een beetje zeep of als het kan op het keukentrapje vรณรณr de wasbak staan en handen en gezicht wassen en drogen met een theedoek.

 6. Annelien 5 jaar geleden

  Dit schijnt ook te helpen: http://www.stofzuigerzen.nl/huishouden/olijfolie-liniment.html
  Wel nog niet zelf gemaakt …
  Voor een poepbeschermzalfje en eczeemplekjes gebruik ik een zalfje met olijf- of amandelolie en bijenwas, en werkt perfect (ook waterafstotend) ๐Ÿ™‚

 7. Jacqueline 5 jaar geleden

  Hallo moeders,

  Ik doe alles zoveel mogelijk natuurlijk. Billendoekjes vind ik ook niets, voor onderweg misschien maar thuis gewoon wat sesamolie en katoenen compres of iets en gewoon weg vegen. Geen parfum of andere chemische zooi. Maar nu de matras. Ik lees veel over aerosleep, is veilig, kans op wiegendood minderen enz. Maar ik kijk ook naar een matrasje die van natuurlijk marteriaal is gemaakt maar ademd dat ook goed en is die ook veilig? Ga je voor veiligheid of voor natuurlijk materiaal?
  Hoor graag de tips en over inenten ben ik ook nog niet uit. Zijn er mensen die het programma gedaan hebben maar dan later dan wanneer men werd opgeroepen en je hebt normaal van die cocktails maar je kan de ziektes ook apart geven. Er zit troep in maar sommige ziektes zijn wel echt ernstig met grote gevolgen. Dat wil je ook niet op je geweten hebben. Dokters zijn voor en natuurartsen vaak tegen maar ik weet nou niet wie ik moet geloven. Ze hebben beiden goede argumementen.

 8. Marie-Claire 5 jaar geleden

  Voor de billen werkt een lauwwarm washandje ook prima hoor! ๐Ÿ˜‰

 9. Caroline 5 jaar geleden

  Maar wil je de parfum wel bij de billen in de buurt? Meisjes wordt van jongs af aan geleerd dat je de vagina niet wast met gewone zeep, terwijl we als moeders alle billendoekjes krijgen aangepraat die tjokvol rommel zitten en daar vegen we rustig mee af. Zo gek!

  Zelf gebruik ik hydrofiele washandjes of cheeky wipes die natgemaakt in een doos liggen, en op vakantie of als we wat langer weggaan doekjes van natubaby. Voordeel van wasbare is dat je niet zo ‘door’ de poep heenveegt, je hebt tenminste wat grip ๐Ÿ˜‰

  En ik snap het helemaal hoor, de wegwerpdoekjes. Alleen de rommel die er in de standaard doekjes zit, brrr…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*