De truc die mijn dochter heeft doen eten

De truc die mijn dochter heeft doen eten
april 8, 2013 sharon

rapley etenNou ja. Tijden en tijden bezig geweest met waarom mijn dochter toch niet wil eten. Ze vindt het niet vies, het eten dat ik voor haar maak, maar ze wilde het niet eten. Ik heb hier al geschreven wat ik niet heb gedaan om haar te laten eten en hier heb ik geschreven wat ik wel deed om haar te laten eten. Al met al ging het steeds een stapje beter, maar nu heb ik toch iets fantastisch ontdekt, en ze eet (bijna) altijd!

Babyvoeding potjes

Ik besefte me dat – toen we een aantal keer onderweg waren en op plekken kwamen waar er vooral ongezond eten geserveerd werd – ik graag wat biologische babyvoedingpotjes meenam. Liever dat, dan troep. Natuurlijk kon ik het ook zelf maken, maar deze potjes zijn wat handiger wat betreft houdbaarheid enzo. Dus geen ideale situatie, maar ook weer niet schadelijk. We hebben het hier over een aantal keer, op twee handen te tellen.

Het potjesfeit

Dat eet die sneaky dochter van mij wel gewoon. Die potjesvoeding. Ik probeer het niet persoonlijk op te vatten en onzeker te worden. Grapje natuurlijk. Ik dacht alleen, die fabrikanten weten wel wat ze doen! Op een mooie vrijdagavond was ik spaghetti aan het maken en dacht ik terug aan het potjesfeit. Ik kreeg een ingeving – ik ga de spaghetti net zo fijn snijden als hoe die er uit de potjes uitkomt. Heel fijn dus.

Ze eet!!!!

En voila. Mevrouw eet. Sinds die tijd snijd ik het meeste in minirozijnengrootte en ze eet het. Zonder uitspugen, zonder spelen, zonder alles naar haar bord te leggen en vervolgens op de grond. Nee, ze eet het gewoon! Zo simpel was de oplossing.

Natuurlijk hoeft ze niet alles zo klein te hebben, een rijstwafel met amandelpasta lukt zo ook wel. En ik blijf ook sommige dingen niet in ministukken aanbieden. Ik heb het hier voornamelijk over de avondmaaltijd (en wij eten ’s middags ook vaak warm, dus dat ook). Maar wat heerlijk, ze eet. Ze eet!

Comment (1)

  1. Jodelieh Blue 7 jaar geleden

    Ik ga dit advies volgen. Mijn dreumes eet al een paar weken bijna niets. Alleen banaan en brood. Soms normaal gekookte groentes, maar de laatste dagen is het echt pet. Ik ga even kijken wat ze hier mee doet. Helaas vind ze potjes ook niet lekker… ze wil alleen maar drinken… misschien toch ook maar eens een groene smoothie proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*