De magische werking van muziek en zingen bij kleine baby’s

De magische werking van muziek en zingen bij kleine baby’s
oktober 3, 2014 sharon

Bij kleine baby’s alleen? Neeeee! Volgens mij vinden alle kinderen het prachtig, op alle leeftijden. Maar zo ook baby’s. Eigenlijk zie ik er weinig over dit onderwerp voorbij komen. Het is dan ook geen rocket science, maar toch. Het speelt in ons leven een vrij belangrijke rol.

Zingen

Altijd als mijn lieftallige baby onrustig is, dan zing ik voor hem. Soms alleen zingen, soms zet ik ook muziek op en zing ik mee. Hoewel ik de meest vreselijke zangstem heb en ‘tonedeaf’ ben, zoals we dat noemen, wordt zoonlief er ontzettend rustig van en valt erdoor in slaap.

Lekker ontspannen

Als hij moe wordt vindt hij het soms lastig om in slaap te vallen. Als ik bezig ben en hij zit in de doek, lekker aan het wandelen met een tetterende peuter, of wat dan ook, dan lukt het wel. Maar binnen of tijdens een saaie bezigheid lukt het minder goed en dat wordt hij onrustig. Of als hij chagrijnig is, dan lukt niks natuurlijk. Zingen voor hem werkt per definitie. Hij ontspant zich dan meteen en meestal is hij binnen een paar seconden stil.

Muziekje kan ook

Soms als hij onrustig slaapt zet ik en muziekje op, voor toen hij net geboren was. Ik had namelijk 3.00 uur ’s nachts geen zin om te zingen, hoewel het beter werkt, kan een muziekje ook. Vanaf de telefoon gaat dan prima hier, maar wel de telefoon op flight modus zetten, zodat ze geen last hebben van de straling van je telefoon.

Borst of zingen

Hoewel ik persoonlijk soms lui ben en mijn zoon in slaap borst (uhu) kan mijn man (die wél kan zingen, lucky him) dit meestal door 5 minuten te zingen. Supereffectief en ergens vind ik het ook niet verkeerd dat hij in slaap kan vallen zonder borst.

Gewoon een minitip

Misschien, zoals ik al zei, niet het meest boeiende onderwerp, of het meest ingewikkelde, maar ik kan me nog een paar weken herinneren dat ik het even vergat om te zingen bij onrustigheid en dat maakt het toch een stuk minder prettig en erg onrustig. Baby’s vinden zingende ouders geweldig, zelfs als ze er niets van bakken 🙂

Comment (1)

  1. Krista 5 jaar geleden

    Muziek van Raymond Lapp zet ik vaak op. En inderdaad een rustgevende uitwerking heeft die muziek op baby en papa en mama 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*