Borstvoeding, kunstvoeding: mijn lijstje

Borstvoeding, kunstvoeding: mijn lijstje
april 7, 2014 sharon

borstvoeding7Zoals jullie weten ga ik straks bevallen en hoop ik absoluut lekker borstvoeding te geven. Ik denk ook dat deze optie het gaat worden, dat hoop ik ook uit alle macht. Omdat een bevalling en een baby niets behalve voorspelbaar zijn, wilde ik me voorbereiden op de vraag: wat als het (gedeeltelijk) niet lukt.Nogmaals, ik ga er eigenlijk vanuit dat het wel lukt. Bij mijn dochter ging het niet helemaal vanzelf, maar het ging wel en ik heb het een hele tijd gedaan. Nu, na alle opties bekeken te hebben, is dit mijn lijstje van voorkeur.

Mijn lijstje van borstvoeding en kunstvoeding van grootste voorkeur naar minste voorkeur

 • Mijn mamamelk – borstvoeding!
 • Donormelk (als tijdelijke oplossing, niet voor lange termijn denk ik. Dat kan wel, maar dat zie ik niet zitten)
 • Zelfgemaakte babyvoeding (kost meer tijd, maar ik denk dat ik dit de moeite waard vind, al ben ik nog iets twijfelachtig)
 • Geitenmelk
 • Koemelk
 • Sojamelk (als er echt helemaal niets meer op aarde is, behalve soja babyvoeding)

Natuurlijk is dit nu, praktijk, omstandigheden en ervaring kan anders uitwijzen 🙂

Comments (7)

 1. Maureen 6 jaar geleden

  Beste Sharon,
  Ik lees je blogs altijd met veel plezier! Bedankt voor je informatie, tips en ideeen zodat het mij en mijn gezin steeds een beetje beter lukt om natturlijk en gezonder te gaan leven.
  Ik heb wellicht nog een optie voor je om te overdenken: babyvoeding op basis van rijsteiwit. Onze zoon van 6 maanden blijkt koemelkallergie te hebben en wij zijn sinds vandaag gestart met deze melk. Hopelijk helpt het voor zijn eczeem en chronische verkoudheid. Ik weet niet of ik zomaar de naam van de melk mag doorgeven via deze weg?
  Vriendelijke groet,
  Maureen

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Hai Maureen, dankjewel, wat lief!!! En ik heb idd geen tijd meer gevonden om de allergene hoek uit te zoeken, maar een merk mag je altijd doorgeven 🙂 Bedankt en liefs!

   • Maureen 6 jaar geleden

    Oeps…ik zag niet dat mijn bericht was doorgekomen. Hieronder nog,aals 🙂
    Het betreft NovaRice van het merk NovaLac.
    Lijkt mij ook gewoon een goed alternatief voor borstvoeding, ook als er geen allergieën meespelen. Altijd beter dan op sojabasis als je het mij vraagt!
    Veel geluk gewenst!

 2. Maureen 6 jaar geleden

  Beste Sharon,
  Bij onze zoon van 6 maanden is pas koemelkallergie vastgesteld. Met die reden zijn we vanaf vandaag gestart met een babyvoeding op basis van rijsteiwit. Wie weet ook iets om over na te denken? Ik weet niet of ik de naam zomaar via deze weg mag doorgeven? Dat hoor ik graag terug.
  Vriendelijke groet ,
  Maureen

 3. Claudia 6 jaar geleden

  Ik geef bijna 1 jaar bv, helaas door reuma moet ik medicijnen slikken. Ik geef sochtends smiddags en Savonds nog bv, na de laatste voeding neem ik medicijnen in om te kunnen slapen.
  Op mijn werk lukt niet om genoeg te kunnen kolven dus ik moet helaas kv erbij geven. Zoonlief is gek op melk hoewel hij van alles lust kunnen we de melk momenten nog niet echt vervangen. Ik heb ook kv bio koemelk en kv rijstemelk maar helaas zit in beide maltodextrine. Ondertussen al enig idee welke dat niet heeft? Kan ik vanaf 1 jaar ruwe melk gaan geven? Of andere ideeën?

  • Auteur
   sharon 6 jaar geleden

   Hai Claudia! Wat fijn dat je toch nog borstvoeding kunt geven! Ik ken helaas geen merken zonder maltodextrine, ben er niet heel erg in thuis. Misschien merken in de biologische winkel? Al klinkt het of je daar al gekeken hebt. Wat betreft rauwe melk kan ik alleen maar eigen zoektocht aanraden, omdat het niet echt een algemeen geaccepteerd iets is 🙂 Overigens, als je kindje bijna 1 is, ben je veel minder afhankelijk van kunstvoeding. Je doet tenslotte de ochtend en avondvoeding nog zelf, dus misschien is het interessant te kijken wanneer je het bij die voedingen kunt laten en je kindje verder gewoon mee laat eten? Succes!

  • Nanne 6 jaar geleden

   Hoi Claudia,
   Volgens mij bevat de geitenmelk van Nanny Care geen toegevoegde stoffen! Ze hebben zuigelingenmelk en peutermelk http://www.nannycaregeitenmelk.nl
   Groetjes, Nanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*